Н1 ДА СЕ ИЗВИНИ ЗБОГ УВРЕДА НА РАЧУН ПРЕМИЈЕРКЕ: Старовић о филму "Јунаци доба злог" у ком је вређана Брнабић

Танјуг

21. 01. 2022. у 16:20

ЕПИЗОДА серијала „Јунаци доба злог“ емитована на ТВ Н1, у којој се председница Владе Србије Ана Брнабић доводи у исту раван са злочинцима из злогласног нацистичког концентрационог логора Мајданек, осим што је несхватљива и ничим изазвана увреда на рачун премијерке, је и пример недопустивог искривљења и релативизације истине о Холокаусту.

Н1 ДА СЕ ИЗВИНИ ЗБОГ УВРЕДА НА РАЧУН ПРЕМИЈЕРКЕ:  Старовић о филму Јунаци доба злог у ком је вређана Брнабић

Фото: Танјуг/Слободан Миљевић

Ово се наводи у саопштењу државног секретара у Министарству спољних послова и шефа делегације Србије при Међународној алијанси за сећање на Холокауст Немање Старовића.

- Нигде у савременом свету није прихватљиво да се у историји јединствен и непоновљив, највећи злочин Холокауста ставља у контекст дневнополитичких обрачуна - истиче се у саопштењу.

Наводи се да државни органи Србије, али и наше друштво у целини, негују посебан пијетет према жртвама Холокауста и одлучно се супротстављају сваком покушају искривљења истине и зато се захтева од ТВ Н1 да се јавно извини свим грађанима Србије због, како се наводи, срамотне и дубоко увредљиве релативизације највећег злочина у историји човечанства.

Наглашава се и да су преци великог броја грађана Србије свих националности и вероисповести страдали од руку нациста и њихових квислинга, тако да је неукусно и неумесно поигравање трагичним тренуцима светске и националне историје у реторичке и пропагандне сврхе увреда за сваког пристојног човека.

- Због тога се искрено надам да се сличне појаве у нашем медијском простору више неће догађати - наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)