ПРЕМИЈЕРКУ ПОРЕДИЛИ С НАЦИСТИМА! Нечувени напад телевизије Н1 и релативизација зла Tрећег рајха

В.Н.

21. 01. 2022. у 10:54

УВЕК ћу бити поносна што сам била уз Александра Вучића и на оно што смо заједно урадили - путеве, еУправу, радна места, школе, нове болнице, музеје, научно-технолошке паркове... А ово је сведочанство о вама и ономе што ви радите. Нажалост, и пример бруталног минимизирања зла концлогора и жртава фашизма.

ПРЕМИЈЕРКУ ПОРЕДИЛИ С НАЦИСТИМА! Нечувени напад телевизије Н1 и релативизација зла Tрећег рајха

Ана Брнабић

Овако је председница Владе Ана Брнабић реаговала на нечувене нападе у документарцу "Јунаци доба злог", емитованом у среду на ТВ Н1. У последњој епизоди овог серијала, посвећеној премијерки, она је на сраман начин доведена у везу са монструозним фашистичким злочинима и егзекуторима у злогласним концентрационим логорима током Другог светског рата.

Наиме, у поменутом документарцу, најпре Борко Стефановић, функционер Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, поручује да ће "Ана Брнабић сутра, када буде суочена са законском и моралном одговорношћу, сигурно говорити - ја сам само радила свој посао".

На то су "налепљени" архивски снимци логора смрти, уз цитате из извештаја са лица места у пољском Мајданеку, америчког новинара Рејмонда Дејвиса, који је прибележио следећи дијалог:

РАФАЛ УВРЕДА: Пајац и фикус

ДОКУМЕНТАРАЦ, иначе, почиње рафалом увреда на рачун премијерке. Аутори су је назвали "молером шефовог имиџа", "параваном за његову државничку, аутократску голотињу", некомпетентном, небитном, неинформисаном... Затим су се надовезали саговорници, дајући јој епиетете попут "Вучићев пајац", неотесана, недостојна, "зла женска варијанта Фореста Гампа", "фикус који шири отров"...

- Да ли сте убијали људе у логору? Да. Да ли сте их живе закопавали? Да, дешавало се то понекад. Да ли сте ви лично помагали у убијању? Апсолутно не, ја сам у логору био само благајник. Шта сте мислили о ономе што се у логору догађало? У почетку је било лоше, али смо се после навикли. Знате ли да ће вас Руси обесити? Зашто, шта сам ја урадио!?

А онда следи коментар ауторке: "Шта је дођавола урадио благајник? Ништа. Као ни у Србији данас, многи благајници, чиновници, министри, премијерка. Апсолутно ништа, ако под радњом не подразумевамо сагињање главе и ћутање пред разарањем Србије".

Оваква нечувена политичка злоупотреба Холокауста и жртава нацизма наишла је на жестоку осуду, не само представника власти, већ и представника јеврејске заједнице у Србији.

Ненад Фогел, председник Јеврејске општине Земун, каже, за "Новости", да је недопустива злоупотреба жртава у дневнополитичке сврхе:

- Без обзира на то шта ја мислио о премијерки Брнабић и њеном раду, овакве ствари нису уопште за поређење. Не слажем се са тим, то није начин да се о било коме говори.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић поручио је да "одавно није видео нешто тако одвратно и срамно":

- Можда опозиција нема политички програм, али дефинитивно има медијску моћ и спремна је да је користи на прљав и неморалан начин.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је премијерка нападнута на "најпримитивнији и најбесрамнији начин", а филм је прокоментарисао као "јад, срамоту, беду и чемер аутора и њихових налогодаваца".

Владимир Орлић, потпредседник ГО СНС, рекао је за "Новости" да је и овај документарац, као и све што долази из тајкунске тровачнице, простачко и подло иживљавање:

- Једини смисао је да извређа људе којима аутори и актери овог пропагандног лавежа иза плота по људским и стручним квалитетима - нису ни до колена. Патолошка мржња коју ти људи осећају према Вучићу, а онда и свакоме ко политику тог човека искрено следи и са успехом спроводи, једино је што тајкуни и лопови из бившег режима имају да понуде Србији, а њихове "медијске" фаланге да избаце у етар.

Народни посланик СНС Владимир Ђукановић такође је коментарисао филм речима да је "апсолутно дно".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)