НЕКЕ ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ ЖИВЕ У МОРБИДНОЈ ХАЛУЦИНАЦИЈИ Селаковић: Србија ће наставити да се развија упркос њиховим жељама

Novosti online

17. 12. 2021. у 20:31

НИКОЛА Селаковић, министар спољних послова истакао је да на "сваком кораку добија похвале због реформских процеса у нашој земљи и јачања наше економије".

НЕКЕ ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ ЖИВЕ У МОРБИДНОЈ ХАЛУЦИНАЦИЈИ Селаковић: Србија ће наставити да се развија упркос њиховим жељама

Фото: Ж. Кнежевић

- Зато не могу да се начудим томе што портпароли тајкунима предвођеног дела српске опозиције, у које се убраја и Горан Марковић, тако упорно настоје да изграде слику о Србији као некаквој земљи неслободе.

- Србија и њен председник Александар Вучић у најутицајнијим круговима европске политике и дипломатије, а реч је о земљама које су колевка савремене демократије, добијају речи охрабрења и подршке, и заиста је необично то што неке овдашње јавне личности радије живе у некој морбидној халуцинацији уместо да деле задовољство због успеха своје државе. Има ли веће потврде нивоа демократије у Србији од тога да је некоме допуштено да у медијима предвиђа и прижељкује насилну смрт председника сопствене државе?

- Не само да Србија није неслободна, већ је, како се чини, отишла и предалеко у гарантовању слобода, јер не могу да замислим ниједну европску демократију у којој су изливи мржње са јасним претећим порукама демократски изабраном председнику нешто што би се толерисало - истиче министар.

- Малобројна група агресивних и необјашњивом агресијом заслепљених појединаца у континуитету испипава границе до којих је могуће некажњено ићи у мржњи и претњама, и одавно су изашли из оквира политичке културе каква мора да краси свако демократско друштво, али тиме су само разоткрили и своје фрустрације и своје праве жеље и намере. Лажно се представљајући као борци за демократију, они заправо свакодневно пљују на демократију, али Србија ће као уређено, напредно и просперитетно друштво наставити да се развија упркос њиховим жељама.

- Колико год да ме као пристојног човека вређа и једи простаклук и агресија, сигуран сам да ће Србија, као демократска земља, предвођена демократски изабраним председником и Српском напредном странком, наставити да господину Горану Марковићу гарантује право да мрзи и да буде непристојан и примитиван - закључио је Селаковић.

БОНУС ВИДЕО - БРНАБИЋ: Саливенова изјава о Андреју Вучићу глупост и лаж

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ВУЧИЋ: Ја се не борим ни за Путина, ни за Бајдена, већ за своју земљу

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је данас да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не интересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

28. 09. 2022. у 13:20

Коментари (0)

ДРАМА КОД ЛОЗНИЦЕ: Раде убио вука од 36 килограма - на само 500 метара од села (ФОТО)