"ТРЕБАЛО ЈЕ ДОЗВОЛИТИ ПОСЕТУ ПЕТКОВИЋУ" Стано: ЕУ позива Приштину да преиспита своју одлуку

Novosti online

16. 12. 2021. у 10:40

ПОРТПАРОЛ ЕУ за спољне послове и безбедносну политику Петер Стано позвао је Приштину да преиспита одлуку о забрани посете директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петра Петковића, која је, каже, најављена у складу са споразумом о званичним посетама и треба је омогућити.

ТРЕБАЛО ЈЕ ДОЗВОЛИТИ ПОСЕТУ ПЕТКОВИЋУ Стано: ЕУ позива Приштину да преиспита своју одлуку

Фото Твитер

- Узели смо у обзир недавна дешавања око званичних посета. Још једном желимо да истакнемо да очекујемо да обе стране у потпуности имплементирају све претходне споразуме, укључујући и споразум о званичним посетама. Према споразуму, све посете треба да буду спроведене на начин који унапређује процес нормализације или доприноси укупном раду у контексту дијалога уз подршку ЕУ. Очекујемо да стране поштују ове смернице - изјавио је Стано за Косово онлајн, упитан за коментар о забрани посете Косову Петру Петковићу, док ће данас косовска министарка спољних послова Доника Гервала посетити Бујановац и Прешево.

Портпарол ЕУ је истакао да је "посета директора Петковића Косову на одговарајући начин најављена у складу са споразумом, па је требало дозволити, као што је био случај са посетом министарке Гервале јужној Србији".

Стано је рекао да, као што је високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Ђузеп Борељ рекао прошле недеље у контексту Одбора за стабилизацију и придруживање, ЕУ позива Косово да дозволи званичне посете које испуњавају наведене смернице, укључујући и оне директора Петковића.

- Позивамо Приштину да у том погледу преиспита своју одлуку - навео је Стано.

(Kosovo online)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (0)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну