ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОРУЧИО ВЛАДИ: Апелујем да се не премести депонија у најплоднији део Јадра

Танјуг

08. 12. 2021. у 19:10

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић позвао је вечерас владу да не донесе одлуку, на захтев Рио Тинта, да се депонија из Штавице премести у најплоднији део Јадра.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОРУЧИО ВЛАДИ: Апелујем да се не премести депонија у најплоднији део Јадра

Фото: М. С.

- Рио Тинто је поднео званичан захтев за измену Просторног плана подручја посебне намене у којем траже да се из Штавице премести депонија односно одлагалиште или јаловиште у најплоднији део Јадра. За то нису добили никакво одобрење владе и мој апел јавни влади је да се то не догоди - поручио је Вучић у обраћању јавности.

Каже да зна да постоје различита мишљења у влади поводом тог питања и да поједини мисле да би то било добро, али да је његов став да због смањења трошкова једне иностране компаније немамо право да, како је рекао, "уништавамо животе већег броја људи него што је то било предвиђено првобитним плановима".

- Ми морамо да видимо суштински хоћемо ли ми уопште да имамо тај рудник (литијуам) или не, и о томе треба да се поведе озбиљна јавна дебата и позивам све људе да у томе учествују. Желим да умирим те дивне људе у свим тим местима (у долини Јадра) и да им кажем -'' људи ми смо на вашој страни и бићемо заједно са вама - навео је он.

Вучић је казао да неће бити још дуго одлуке, не само у наредним месецима, већ дуго времена односно све док држава заједно са тим људима не види шта је најбоље да се уради.

- Све док заједно са вама не видимо шта нам је најбоље да чинимо. Али, ових и оваквих мера сасвим сигурно неће бити - поручио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)