СУСРЕТ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Председник са амбасадором Ирана о унапређењу односа и развоју сарадње (ФОТО)

Novosti online

07. 12. 2021. у 13:03

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Ирана у Београду Рашидом Хасанпуром о унапређењу односа и развоју сарадње две земље.

СУСРЕТ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Председник са амбасадором Ирана о унапређењу односа и развоју сарадње (ФОТО)

Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Вучић је рекао да је интерес Србије да са Ираном развија сарадњу у областима у којима за то постоје реалне могућности, јер две земље везују истински пријатељски односи, саопштио је кабинет српског председника.

Саговорници су размотрили напредак у економској сарадњи Србије и Ирана и предлоге за нове помаке, с обзиром на постојеће могућности, на пример у области пољопривреде, наводи се у саопштењу.

Вучић и Хасанпур су, како се наводи, разменили мишљења и о глобалним политичким и економским токовима.

Председник Србије је захвалио "на принципијелном ставу" Ирана да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, за који је амбасадор Хасанпур рекао да ће "остати чврст", као и подршка опредељењу Београда да се сва отворена питања решавају дијалогом, пише у саопштењу.

Хасанпур је Вучићу пренео поздраве председника Ирана Ебрахима Раисија и позив да посети ту земљу, као и честитке за успешну конференцију поводом 60. годишњице Покрета несврстаних земаља, која је, како је рекао, "показала независност спољне политике" Србије, додаје се.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)