ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА КУЛИ "БЕОГРАД": На једном месту види се колико је Србија напредовала (ВИДЕО)

Novosti online

07. 12. 2021. у 11:10 >> 12:23

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и председник компаније ''Eagle Hills'' Мохамед Алабар обишли су завршне радове на изградњи зграде BW Terraces и на фасади Куле "Београд".

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА КУЛИ БЕОГРАД: На једном месту види се колико је Србија напредовала (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Догађају је присуствовао и министар финансија Синиша Мали.

- Ово је невероватно. Насеље које изгледа лепше него било где у Европи и то су наши људи и заслужили. Готово сви су били против овога, а данас је срећом другачије - рекао је председник приликом обиласка радова.

- Ова Кула изгледаће као Бурџ Калифа, за Нову годину изгледаће спектакуларно - додао је Вучић.

Обраћање председника Вучића

- Ја мислим да је ово пред Нову годину последњи обилазак највећег градилишта у овом делу Европе. Спољни део фасаде Куле Београд се завршава и верујемо да ће до краја године, сем самог врха, све да буде завршено. На једном малом месту може се видети колико је земља напредовала. Успели смо да направимо простор који је за дивљење, који је најелитнији. Резултат је фасцинантан - каже Вучић.

Додао је да је Кула Београд већ припремљена за све мултимедијалне садржаје, што ће, каже, бити атракција за Београђане, све грађане Србије, али и све туристе који долазе у нашу земљу.

- Када смо кренули у овај пројекат, успели смо све да изгурамо зато што смо имали довољно снаге да се супротставимо свима који су то спречавали. Зато што су нам снови и оно што ће да буде записано у историји били важнији од дневне политике и таквих реакција, и на то сам поносан - додао је председник.

- Направили смо садржај који привлачи људе широм региона, јер смо веровали у снове, и када смо обећавали грађанима, држали смо се тога, урадили све што смо обећали. Каснили смо мало, нема сумње да смо направили и неку грешку, али на крају резултат је фасцинантан - дивне зграде, читав један нови град у граду - рекао је Вучић.

- Позивам све људе за Нову годину да буду у Београду и да виде како ће Београд на води изгледати у новогодишњој ноћи - казао је он.О изјавама Виоле фон Крамон

- Ми смо направили од Фон Крамон велику политичку звезду и она се ничим другим не бави осим олајавањем Србије на сваком месту, најгорим речником говори против наше земље и интереса наше земље. Шта год је рекла све је против Србије. Од тога да морамо бити осуђени за геноцид, да Косово мора да буде независно, па до тога да Срби морају да одговарају за све што су учинили - казао је Вучић, коментаришући изјаве Фон Крамон да "СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама".

О новим провокацијама на КиМ

Вучић је истакао да никада није сумњао да ће на северу КиМ претње икада престати, говорећи о најновијима.

- Верујем у смиреност и трпељивост нашег народа, али сам и сигуран да неће покушавати, бар не у овом тренутку, да иду у озбиљније акције против нашег народа - казао је председник.

- Они су погазили све договоре. Не знам ко све из Приштине није улазио на територију Централне Србије, а они опет не дају Петру Петковићу да уђе. Ваљда да би показали да су силни и моћни - коментарисао је Вучић.

Он је додао да је Србија спремна да разговара, доноси резултате, а да је Приштина та која не жели да разговара.

Фото: Танјуг

О Закон о експропријацији

- Сутра ћу вас посебно обавестити о томе. Нашли смо решење о Закону о експропријацији, уколико данас добијемо потврду од више надлежних институција. Оно што је важно је то да ми покушамо да урадимо све што је у нашој моћи и да чујемо више мишљења. Не да слушамо политичаре, већ људе - казао је председник.

Председник је казао да се "тражи начин на који можемо да ставимо ван снаге комплетан Закон о експропријацији".

- Да видимо да се тај закон искључи из правног промета и да то изведемо у складу са Уставом Србије - додао је председник. - Нека се у будућности договарају сви они који мисле како би то требало да изгледа. Наше је да видимо да се тај закон искључи из правног промета и тражимо начин како да то изведемо у складу са Уставом Србије.

На питање да ли се разговара о измени дела тог закона који се односи на исплату и да ли ће тржишна вредност бити исплаћена само онима чија је имовина укњижена, Вучић је казао да се не траже таква решења јер је, како каже, о томе немогуће постићи договор.

- Како да исплатимо за нелегалне објекте? Не тражимо таква решења, јер је око тога немогуће договорити се. Када дођу времена у којима немогућа решења постају нормална, онда о томе боље да не разговарамо - рекао је Вучић и додао да ће најкасније до четвртка ујутро изаћи са решењем.


О протестима

- Ако се неки људи диче подршком споља за рушење сопствене власти, увек се поставља питање чему све то, и шта они нуде. Па имате три и по месеца за изборе. Ја немам никакву радну групу, нити се тиме бавим. Бавим се изградњом, напретком Србије и оним што је важно за грађане - навео је Вучић, па додао:

- Говорили су да не смем да одем у Горње Недељице, а ја сам цео дан разговарао са људима. Говорили сте да не смем да одем ни на Макишко поље, а отишао сам - казао је Вучић.

- Људи могу да бирају да ли ће да гласају за оне који су узели паре од Рио Тинта, а сада протестују или за оне који покушавају да нађу решење - додао је председник.

Казао је да је “први Ђиласов човек”, заменик директора у његовој фирми, Марко Благојевић, који је, каже, хапшен због “лоповлука на Булевару краља Александра”, продао земљу Рио Тинту за 717.000 евра, наводећи да сада они демонстрирају против њега, који није ни узео ни динар од Рио Тинта, нити га је довео у Србију.

- Имали смо почетком јануара 2019. године на нивоу целе Србије 81.000, сада је било 31.000 људи, највише у Београду, 8.000, а код Сава центра 4.190 - казао је председник, одговарајући на питање о броју људи на протестима и додао да "тај број људи није за потцењивање" и казао је да је "пропорционално броју становника, највећи број људи био у Новом Саду".

- Забринут сам због великог броја људи јер не могу сви да буду само партијски функционери и неки су веома забринути и морамо да им се обратимо, јер верују да постоји проблем и треба да га решимо - рекао је Вучић.

На питање како коментарише то што се врши притисак на јавне личности да подрже протесте, Вучић је рекао да је онима који организују протесте посао да врше притисак, али је на свакоме да покаже своју снагу и да ако не жели да се придружи каже - "нећу или не знам".

Напомиње да је и код партијских истомишљеника и чланова СНС-а приметио забринутост због рудника, и да то нема везе са партијском припадношћу, и да се и њима треба обратити.

Полиција се неће појављивати на блокади ауто-пута и путева у Србији најављеним за суботу, јер су то противзаконите радње и полиција не може некога да штити у том противзаконитом поручио је Вучић.

- Не може полиција да штити неког у противзаконитом деловању, не може полиција да заузима аутопут, ако дођете и пријавите протест испред зграде Скупштине или Владе, полиција ће обезбеђивати институције - казао је он.

Вучић је изјавио, на питање новинара Н1 да ли се плаши обојене револуције, јер заједно са Русијом формира радну групу против обојених револуција, да не постоји таква радна група и да не зна ништа о томе.

На питање новинара да ли страхује од обојене револуције када изненада договара и формира ту радну групу са Русијом и на основу којих ингеренција је министар Александар Вулин договорио такву сарадњу, Вучић је рекао:

- Први пут чујем и немам појима о чему се ради, видим да навијате за обојену револуцију. Не страхујем ни од чега, историја и људи ће да суде о мом раду, а не улица.

О случају претученог багеристе из Шапца

Председник Вучић изјавио је да верује да надлежно тужилаштво ради свој посао када је реч о батинашу који је напао багеристу на мосту у Шапцу.

Тај батинаш, рекао је Вучић, није само песницама покушао да убије човека који је управљао багером, већ је носио и гвоздени чекић.

- Сигуран сам да ће тужилаштво то да испита - рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара да ли је упознат докле се стигло у том случају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)