ВЛАДИ ВРАТИТИ КЦ ВОЈВОДИНЕ: Игор Мировић о одлуци покрајинске скупштине

Ј. С.

06. 12. 2021. у 21:58

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић саопштио је у понедељак да је Скупштина АП Војводине на седници одржаној 30. новембра усвојила незакониту и нестатутарну одлуку којом је преузела оснивачка права над Универзитетским клиничким центром Војводине, те да ће он тражити да се надлежност над том установом врати под окриље Покрајинске владе.

ВЛАДИ ВРАТИТИ КЦ ВОЈВОДИНЕ: Игор Мировић о одлуци покрајинске скупштине

Фото: Н. Карлић

Мировић сматра да је одлуком покрајинског парламента прекршен Закон о здравственој заштити и Статут АПВ и тиме унета конфузија у организацију дела здравственог система и то у најважнијој установи - Клиничком центру.

- Одлука је донета са нескривеним циљем да се изврши притисак на управу УКЦВ да сакрије незаконитости уочене у раду Клинике за инфективне болести, која је примала ковид пацијенте и након отварања нове болнице на Мишелуку, иако то није смела према здравственим прописима и упутствима - навео је Мировић.

Он је у саопштењу прецизирао да је то имало за последицу да је један број новооболелих пацијената био у контакту са леченима мимо упутстава, а да то нису знали, нити је знао део запослених, јер није била означена црвена зона и нису примењивана друга епидемиолошка правила.

Мировић је додао да је после оправдане и стручне реакције управе КЦВ према одговорнима, наступила политизована реакција Скупштине АП Војводине, односно покрајинских посланика. Он је најавио да ће од Скупштине АПВ затражити повлачење "незаконите и нестатутарне одлуке" јер је то, како истиче, једини начин да овлашћени орган - Покрајинска влада односно Секретаријат за здравство - наставе да координирају послове здравствене заштите у најреферентнијој установи у Војводини.

ОБМАНА И КАМПАЊА

ПОСЕБНО је запањујуће што је овај, строго здравствено-стручни проблем, искоришћен за ширење неистина, обмањивање највишег државног руководства и политичку кампању већег броја актера у политичком животу - упозорио је Мировић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

УБИЈТЕ МЕ ЉУДИ, РЕШИТЕ ТАЈ ПРОБЛЕМ Вучић опозицији: Нећете да ме уплашите лажима