ВУЛИН СА ШОЈГУОМ: Сарадња Србије и Русије никад није била на вишем нивоу

Танјуг

02. 12. 2021. у 10:19

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас у Москви са министром одбране, генералом Армије Русије Сергејом Шојгуом о наставку сарадње две земље у области безбедности.

ВУЛИН СА ШОЈГУОМ: Сарадња Србије и Русије никад није била на вишем нивоу

Фото: Танјуг АП

Вулин и Шојгу су се сагласили да сарадња између Србије и Руске Федерације никада није била на овако високом нивоу, саопштено је из МУП-а.

Министри су, како се навод у саопштењу, са радошћу констатовали да су се сви договорени пројекти из времена када је Вулин био на челу Министарства одбране успешно реализовали и да ће тако бити и убудуће.

Посебан допринос јачању сарадње између две земље, како су истакли, дали су председници Александар Вучић и Владимир Путин, чији су добри односи потврђени и на 19. сусрету два председника, који је недавно одржан у Сочију и чији је резултат постизање енергетског споразума захваљујући коме грађани и привреда Србије имају довољне количине енергената и гаса по најповољнијим ценама.

Вулин је захвалио министру Шојгуу на личном доприносу развоју односа снага безбедности две земље и нагласио да политика војне неутралности, којој је Србија доследна, омогућава да та сарадња буде још интензивнија.

Вулин је захвалио Шојгуу на томе што Русија поштује суверенитет и интегритет Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)