ВУЧИЋ О НАСИЉУ НА ПРОТЕСТИМА: Они који су тобоже били голоруки, заправо су били наоружани

Novosti online

01. 12. 2021. у 19:08

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о насиљу које су симпатизери опозиције и њихови чланови изазвали на блокади путева у Шапцу.

ВУЧИЋ О НАСИЉУ НА ПРОТЕСТИМА: Они који су тобоже били голоруки, заправо су били наоружани

Фото: Твитер

Он каже да је прво прича о протестима кренула са људима који су нападали чекићима, а да се тек сада види како њихови хероји ваде секире и чекиће из трактора.

- Они који су тобоже били голоруки народ били су наоружани, и кренули на људе који нису прекршили закон. Људи морају да знају да заузимање путева није у складу са законом, и у супротности је са сваким законом свих земаља. Они тиме угрожавају друге људе, који са њима могу, а не деле њихове ставове - истиче председник.

Вучић наводи да полиција не сме да обезбеђује никакав протест којим се блокирају путеви, пошто то није у складу са законом.

- Полиција треба да каже да је то противзаконито, и да у противзаконитим актима не учествује. Сва одговорност је на онима који крше закон, и они ће одговарати зато. Ми смо сваки наш скуп пријављивали, као и шетња до РТС у којој је убијен Ранко Панић, свака је била законита. Ниједан од скупова прошле недеље, осим скупа у Арени, није био у складу са законом. Можете ви да будете непослушни колико хоћете, али не можете да кршите закон - рекао је он.

Вучић каже да је изузетно поносан на полицију, која није извезла водене топове, и да се нада да Прокић из Шапца неће изгубити око.

- Да би запосленик Чумета и Кељмендија њега напао. Мој савет полицији је да се склони, да их пустите, и да се целој Србији покаже колико може да траје то малтретирање, и молим грађане да се уздрже од реакције, да не нападају те људе и да их пустимо да се иживљавају над нама неколико сати. Не пада ми на памет да слушам улицу и да служим улицу.

Он је запитао шта кошта тих 100.000 евра које су добили они који организују протесте.

- Изгледа да Србија за некога јесте на продају. За мене није, и никоме нећу да се улизујем. Што се тврди да је Србија пред грађанским ратом, то су глупости, и то наша попустљивост, мирноћа и смиреност, као и жеља да градимо демократију неће допустити. Не заборавите на нашим демонстрацијама је један режим убио човека, па су крили његово убиство. Нама се такве ствари неће дешавати. Што се власти тиче ми ћемо бити апсолутно одговорни, и нас само интересује колико тачно то малтретирање и терорисање грађана може да траје - истиче Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)