ВУЧИЋ ПОКАЗАО ЂИЛАСОВУ СЛИКУ И ТЕКСТОВЕ: Овог чику на слици познајете - ево шта је он у рекао интервју за Недељник из 2017.

Novosti online

01. 12. 2021. у 18:45

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је на конференцији за новинаре о текстовима о литијуму који су у медијима излазили када је на власти био ДС.

ВУЧИЋ ПОКАЗАО ЂИЛАСОВУ СЛИКУ И ТЕКСТОВЕ: Овог чику на слици познајете - ево шта је он у рекао интервју за Недељник из 2017.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Хтели су уљне шкриљце, што је много горе од литијума, само да кажем људима. Ево шта каже Танјуг - "Србија ће бити центар производње литијума". Текст из 2011. године. И пише да ће његов значај бити за 100 година као оног рудника у Бору. Па ми смо изгледа криви што нисмо до 2014. отворили тај рудник. Ево хтели су и у Мионици и Ваљеву да копају. Дакле пазите се Мионичани и Ваљевци, и код вас ће да копају када дођу на власт - прочитао је Вучић.

- "Прекретницу у том послу је направила компанија Рио Тинто. То налазиште јадарита је једино у свету". Ево видите шта пишу. Било је такмичење да што пре отворе руднике. Тада нису чекићали и тукли људе, него је то био бизнис деценије. Ево кажу "Супермен оборен у Јадру". Текст из 2010. године. Политика објавила. Слушајте шта пише, о америчким бушилицама које иду 500 метара у земљу. И тако то иде - рекао је председник.

Вучић је потом показао текст у коме Оливер Дулић тражи отварање и рудника никла и уљаних шкриљаца. 

- Е и овог чику познајете, интервју за Недељник из 2017. године. Тај чика каже: "Хајде да причамо о Београду и економији. Ево потврђено је да је код Лознице откривено друго највеће налазиште литијума у Европи. Хајде да причамо о концесији на те руднике, али да отварамо фабрике батерија. То ће бити велика шанса за Србију, то су теме које су нам данас потребне, а не да људи који не подржавају власт слушају шта прича Вучић, Весић и Мали" - прочитао је Вучић речи Драгана Ђиласа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)