НАСТАВЉАЈУ СА ОБЕСМИШЉАВАЊЕМ ДИЈАЛОГА: Петковић и Боцан - Харченко о наставку разговора Београда и Приштине (ФОТО)

Д. ЗЕЧЕВИЋ

29. 11. 2021. у 20:24

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић састао се данас са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Александром Боцан – Харченком.

НАСТАВЉАЈУ СА ОБЕСМИШЉАВАЊЕМ ДИЈАЛОГА: Петковић и Боцан - Харченко о наставку разговора Београда и Приштине (ФОТО)

Фото: Канцеларија за КиМ

Они су разговарали о последњoj рунди техничког дијалога у Бриселу и о изгледима за наставак разговора Београда и Приштине. Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, Петковић је нагласио да је Приштина поново показала да наставља са праксом обесмишљавања дијалога, а категоричко одбијање приштинске делегације да разговара о формирању Заједнице српских општина, прети да доведе до ерозије Бриселског споразума, али и ауторитета међународне заједнице, која је гарант његове имплементације.

- Због опструкције Приштине није било услова за директне разговоре две делагације, већ само за билатералне разговоре са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком - рекао је директор Петар Петковић.

Он је указао на чињеницу да је Приштина овога пута отишла и корак даље, одбијајући да са Београдом разговара и о питањима енергитике, што је у исто време потврдио и Аљбин Курти у Приштини. Директор Петковић је истакао да је Београд спреман да се у сваком тренутку одазове позиву за наставак дијалога и да очекује да се што пре заустави серија опстрикције преговора, али и да сматра да је дошло време да престане да се толерише кршење постигнутих споразума и договора, као и неодговорних и опасних изјава и потеза, који долазе од стране Приштине.

Захваливши руском амбасадору на досадашњој подршци Москве територијалном интегритету и суверенитету Србије, директор Канцеларије за Косово и Метохију је истакао да ће братске везе наша два народа, као и однос суштинског разумевања и поверења и даље да буду темељ изванредних односа наших држава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)