ЧУВАЈТЕ СЕ, ВРЕБА "ВУК САМОТЊАК": Међународне мисије издале упозорење на могућност терористичких напада на Косову

Д. З.

29. 11. 2021. у 13:40

ДOK премијер Аљбин Курти изјављује да су тзв. косовске безбедносне снаге наставак тзв. Ослободилачке војске Косова (коју су 1998. године и САД називале терористичком организацијом), из Стејт департмента стиже обавештење америчкој амбасади у Приштини да "терористичке групе настављају да планирају могуће нападе на Балкану, укључујући и Косово".

ЧУВАЈТЕ СЕ, ВРЕБА ВУК САМОТЊАК: Међународне мисије издале упозорење на могућност терористичких напада на Косову

Фото: Коха Диторе

Зато су из поменутог дипломатског представништва упозорили своје запослене да избегавају велике тржне центре и места масовнијих окупљања на Косову и Метохији.

- Терористи и без упозорења могу да нападну шопинг центре, пијаце, саобраћајне дестинацији, хотеле, богомоље, паркове... - упозорили су из Амбасаде САД.

На опрез својих запослених позвала је и мисија Оебс на Косову, уз препоруку да не посећују велике шопинг-молове до 30. новембра, а као могућа мета, како је наведено у једном од саопштења, наводи се тржни цетар "Аљби мол" код Урошевца.

Као могући извођач терористичких напада спомиње се "Вук самотњак", док косовска полиција и ове године негира поменуте наводе.

Фото Илустрација jihadology.net

Иначе, занимљиво је да је саопштење Стејт департмента о могућим терористичким акцијама на Косову уследило дан уочи напада маскираног злочинца на аутобус који је саобраћао на релацији Ђаковица - Дечани у којем су убијене три особе.

Сва поменута безбедносна упозорења, али и тежак злочин, десили су се у освит Дана независноти Албаније и албанске заставе, који је јуче прослављан широм КиМ. Тако је у близини универзитетског клиничког центра у Приштини постављена застава дуга шест метара са ликовима Хашима Тачија и Кадрија Весељија као и амблемом ОВК, док се идентични мурали и плакати одраније могу видети на саобраћајницама и појединим објектима у покрајини. Мада овај дан није на листи званичних празника на Косову, Курти је донео одлуку да понедељак буде нерадан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)