"ЖЕЛЕ ПОЛИТИКУ АНАРХИЈЕ И УНИШТАВАЊА": Брнабић за "Новости" о данашњој блокади земље (ВИДЕО)

Ј.И.

27. 11. 2021. у 18:00

АНА Брнабић, председница Владе Србије говорила је о данашњој блокади и рекла да су "људи су имали могућност да виде шта значи деструкција и фашизам".

ЖЕЛЕ ПОЛИТИКУ АНАРХИЈЕ И УНИШТАВАЊА: Брнабић за Новости о данашњој блокади земље (ВИДЕО)

Фото: Ј.И.

- Што се блокаде тиче, људи су имали могућност да виде шта значи деструкција и фашизам. Кад кажем фашизам, то је апсолутно фашизам, то да ви забрањујете неким људима да се крећу, да им забрањујете да иду на своје страначке скупове, да им забрањујете да путују, блокирате међународне путне правце, саобраћајнице, раскснице, да не дате људима да нормално живе, то је деструкција и фашизам - истакла је Брнабић за "Новости".

- За све тајкунске медије који су их подржавали и подржавају их читав данашњи дан, да их питам да ли је ово данас легитиман вид политичке борбе, да ли то значи да Српска напредна странка и наши чланови треба да блокирају њих када иду на воје скупове и митинге? Ако да, шта онда то значи, да ли је ово нормална пристојнa земља или желите анархију? Мислим да је у ствари једина политика коју они желе и којој су се приклонили политика анархије и уништавања свега онога што се гради у Србији и да желе да блокирају даљи развој наше земље.

Брнабић је истакла да ја на данашњој, петој скупшитни СНС усвојено десет програмских начела, као и извештај о раду, то јест извештај грађанима о свему ономе што "су заједно са њима урадили у последњих неколико година".

- Данас су изабрани и страначки органи, нови главни одбори. Главни одбор је изабрао ново председништво. Драго ми је што је чак 50 људи, од укупно нешто мање од сто ново. Шансу су добили млади, у складу са оним што је Александар Вучић најавио, а то је смена генерација у СНС. Да дамо шансу људима који долазе са својим знањем, енергијом, спремни да се даље боре за Србију и одрже овај темпо рада и емоција који имамо према Србији и свему што радимо - каже Брнабић.

Она се захвалила Александру Вучићу због тога што је, како наводи, упркос томе што је рекао да одбија кандидатуру за  председника СНС, иако је та кандидатура једногласно подржана, прихватио да остане уз странку и практично продужи његов мандат председника до избора на свим нивоима 3. априла.

- Након тога ћемо имати ванредну скупштину на којој ће се бирати председник и заменик председника СНС- рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)