РУСКИ МЕДИЈИ СА ПАЖЊОМ ИСПРАТИЛИ ПОСЕТУ ВУЧИЋА: У фокусу вакцина, Космет и председниково знање руског језика

Бранко Влаховић - стални дописник из Москве

26. 11. 2021. у 21:23

СВИ руски ТВ канали који су извештавали о разговорима председника Путина и Вучића, истакли су да је Србија добила повољну цену гаса као проверени пријатељ руског народа.

РУСКИ МЕДИЈИ СА ПАЖЊОМ ИСПРАТИЛИ ПОСЕТУ ВУЧИЋА: У фокусу вакцина, Космет и председниково знање руског језика

Фото: Printscreen

У извештајима се наглашава да Београд није увео санције Москви и да су све бољи односи у свим сферама живота - од политике и културе до економије. Новинари у руској престоници издвојили су речи Путина који је оценио да су односи између две пријатељске земље на високом нивоу.

Такође, цитира се Вучић који је у Сочију казао да наши односи никада нису били бољи него данас. Као доказ тога извештачи су подсетили и на чињеницу да се у Београду производи вакцина "спутњик V". У извештајима из Сочија посебан фокус је и на Путиновим речима да ће се Русија и даље доследно држати добро познатих ставова око Косова и Метохије и да ће подржавати преговоре да се праведно реши проблем јужне српске покрајине.

Руски новинари су редом приметили да председник Вучић говори течно руски и да на разговорима у Сочију није било преводиоца.

У ТВ извештајима се истиче да Вучић очекује да ће Путин, као радо виђени гост, посетити Србију у 2022. Интересантно је да су руски медији пренели речи Путина који је знао да су идуће године председнички избори у Србији. Познати московски историчар, специјалиста за Балкан Павел Кандељ, казао је руским новинарима да је важно српским политичарима да их баш Путин, који је јако популаран у Србији, подржи на изборима.

Приказано је и да Путин и Вучић разговарају на малој удаљености, јер су вакцинисани против короне. То је и разлог зашто је Путин угостио Вучића, а са многима разговара путем видео-везе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)