У САБОРУ НАСТАВЉЕНИ НАПАДИ НА СРБЕ! Пуповац одговорио Пенави – Ко је одговарао за убиства, прогоне, за уништење хиљада кућа

Новости онлајн

26. 11. 2021. у 18:18

У ХРВАТСКОМ сабору у току је расправа о тужилаштву коју су представници десних странака искористили за бруталан напад на српску заједницу у хрватској и на некадашњег председника СДСС-а, а данас председника главне скупштине Војислава Станимировића.

У САБОРУ НАСТАВЉЕНИ НАПАДИ НА СРБЕ! Пуповац одговорио Пенави – Ко је одговарао за убиства, прогоне, за уништење хиљада кућа

Фото: Танјуг

Посе наступа председника Домовинског покрета Ивана Пенаве актуелног градоначелника Вуковара који је позивао на прогон Срба реаговао је председник СДСС-а Милорад Пуповац.

-Када би клуб СДСС-а говорио о страдању Срба у Хрватској од 1991-1995. године на начин који Пенава говори ми бисмо били непрестано у вербалном рату и међудрзавни односи би били гори него сто јесу. Независно од тога што је у Републици Хрватској извршено етничко чишћење Срба како оних у градовима ван ратних подручја, а тако и оних који су били под заштитом УН-а па све до операција “Бљесак” и “Олуја”. Ко је одговарао?! Kо је одговарао за прогоне стотине хиљада људи?! Ко је одговарао за уништавање неколико дестина хиљада кућа које се никад неће обновити као ни села?! Укључујући и села пожешке котлине, од 25 села 24 су уништена у 12. мјесецу 1991. године!? Ко је одговарао за споменике и рушење споменика на Петровој Гори, на Јадовну у Србу!? Ко је одговарао!? Сада ће кренути хајка али Вас колега Пенава неће нико напасти, а ја само износим другу страну приче. Наставићете прогањати преостале Србе у Хрватској. Нико није одговарао ни за Груборе, ни за Вариводе, ни за Гошић, ни за Лику, ни за Банију.. Шта да ја сада радим овде!? Сада се срамим што ово спомињем везано за Вас и Ваш говор. Ако свако мало долазе људи који ће друге да проглашавају ратним злочинцима као на примјер Доктора Станимировића, где је два пута тужилаштво установило да није крив, а и даље на пример данас опет имамо против њега нову клеветничку кампању?! Шта ће урадити државно тужилаштво? Неће урадити ништа! Јер су ти људи који то раде заштићени медијским слободама и политичким правима. Какво то деловање има на Србе у Хрватској и на српско хрватске односе? Разорно. Не желим да Срби буду таоци злочина које нису они починили.

Председник СДСС је констатовао да поједини посланици у Сабору шире говор мржње заштићени иза посланичких имунитета.

На изјаву председника СДСС-а Пуповца су реаговали представници десних странака који су тражили да се Пуповац извини за оно што су Срби радили Хрватској.

Пуповац је на реплику генерала Сачића који је протествовао против његовог говора, рекао да се он “извукао” везано за његово ослобођење у слуцају “Грубори” где је био оптужен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације