НАПАДАЈУ МИ ПОРОДИЦУ ДА БИ МЕ РУШИЛИ: Вучић о написима у опозиционим медијима против њега и његове деце

С. С. Р.

23. 10. 2021. у 08:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је у петак да напади на њега и породицу имају за циљ његову смену са власти, као и да се ућуткају сви који би приметили и рекли да је он урадио нешто добро и корисно за земљу.

НАПАДАЈУ МИ ПОРОДИЦУ ДА БИ МЕ РУШИЛИ: Вучић о написима у опозиционим медијима против њега и његове деце

Фото: Инстаграм

Он је овако одговорио на написе у појединим медијима да би Пореска управа требало да испита имовину његовог сина Данила и додао да нико не предлаже да се испита порекло имовине деце Драгана Ђиласа.

Прича о провери иметка деце првог човека Србије почела је недавно, када је Демократска странка изнела тврдње да су "млади Вучић и његови анонимни другови поклонили Драгану Васиљковићу, новац и кућу када је изашао из затвора у Хрватској", те би зато требало проверити шта поседују.

- Први циљ је тај да покажу свима да имају једну мету - мене. Прошле недеље је чак 90 одсто свих напада на људе из власти било усмерено управо на мене и моју породицу. Више је било напада на мог сина него на све чланове председиштва СНС. То говори много о свима, и једнима и другима. Под два, криминализујући породицу имају два циља, од којих је први тај да кажу да ивер не пада далеко од кладе, односно да смо сви ми криминалци макар нам никада никакав криминал не пронашли, никакав рачун, ништа чудно. И да сачекају да изгубим живце и кажем доста је било и почнем да одговарам и говорим о њиховој деци да ли имају милионске апартмане или не, чиме нећу никада да се бавим. Да кажем, доста ми је било, сит сам свега, склонићу се од свега. Под три, то је израз потпуне политичке немоћи, јер не могу ништа да кажу на раст наше земље, на изградњу путева, болница, школа, музеја, позоришта.

Како је навео, смисао напада је да свим људима који би нешто лепо рекли о Вучићу, поруче да ће ако то учине проћи као председник и његова деца, па ће и њихове породице развлачити "ни због чега". Он је замолио Пореску управу да ради свој посао.

- Као са мојим синовима, мојој ћерком, једнако као са тајкунима и да ни у чему не буду повлашћени, иако они не могу да зараде плату њихових упосленика који су им пријављени као чистачице попут Маринике Тепић - истакао је Вучић и додао да неће да плаче због напада, али и да осећа одговорност што је уништио живот својој деци, због посла којим се бави.

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић позвао је у петак "целу Србију да гласно осуди нападе на породицу председника државе у којима се удара чак и на оно најважније у животу сваког човека - децу":

- Насловна страна дневног листа "Данас", којом се опозиција и разноразне интересне групе обрачунавају са сином председника, брука је и срамота. Цртање мете на леђима једног детета бруталним лажима, у којима се уважавају чак и изјаве осуђеника и износе перфидне и бесрамне конструкције, нови су ниво нискости који су Ђиласови медији увели у нашу земљу.

Министар финансија Синиша Мали поручио је да "Србија памти колико су је Ђилас и саборци унизили и сломили и никаква медијска харанга на породицу Вучић то неће избрисати". Нападе су у осудили и министарка енергетике Зорана Михајловић која је поручила опозицији да "нападају политику, а не децу", председник Канцеларије за КиМ Петар Петковић, посланици напредњака...

ПОБЕДИЋУ ВАС

НЕ дам вам да уништите животе и мојој деци. Најгорима у Србији поручујем: волим Данила, Милицу и Вукана. Волим их највише на свету. Што се мене тиче, нека буде борба непрестана, али децу нећу да вам дирам, а вас ћу победити убедљивије него икад - написао је Вучић на "Инстаграму", уз фотографију са сином Данилом.

ЗВЕЗДАН, СРАМНЕ ЛАЖИ И ЛИЦЕМЕРЈЕ

ПРЕДСЕДНИК Вучић је говорио и о "разним контрадикторностима":

- Када Драган Васиљковић говори о томе да је Звездан Јовановић невин, онда кажу да су то срамне лажи, да је ужасан човек и да иза тога стоји Александар Вучић, а када кажу нешто што им се допадне, то је сушта чињеница, истина, хајде да испитамо. Мало је контрадикторно, али није страшно. Када је Станко Суботић рекао да је дао тада јединственој Демократској странци 10 милиона евра, пореска нема шта да испитује, где су завршиле те паре јер је ваљда богоугодно дело да заврше у џеповима лопова из Ђиласове, Јеремићеве, ДС или неке друге странке.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)