ВЕСИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Метро - најважнији пројекат за Звездару

Танјуг

16. 10. 2021. у 19:53

НАЈВАЖНИЈИ пројекат за Звездару је метро, јер ће од 42 метро станице на прве две линије метроа, њих шест бити на територији ове општине, због чега ће бити боље повезана са свим деловима града, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић на свечаној академији поводом Дана Звездаре у Културном центру Вук.

ВЕСИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Метро - најважнији пројекат за Звездару

Зоран Јовановић

 

Он је честитао грађанима Дан општине и подсетио да је 16. октобра 1944. године ослобођена Звездара од фашистичког окупатора у Другом светском рату.

-Памтимо тај дан и ослободиоце Звездаре. Ускоро ћемо да прославимо и Дан ослобођења Београда у Другом светском рату, као и Дан ослобођења Београда у Првом светском рату. Поносан сам што је Скупштина града, 2014. године вратила прославе ова два битна датума из наше историје. Такође, што су заслужни добили улице, а средњовековни владари попут Стефана Немање добили споменике, рекао је Весић.

Весић каже да Звездара са својим градским и руралним деловима представља прави пресек Београда, те да су зато проблеми те општине различити, јер обухвата и градске и сеоске средине.

Фото П. Митић

-Суштина сваке политике се сведе на то да ли је добра за људе, односно да ли им је боље него јуче и да ли ће им сутра бити боље него данас. Јер ако наши људи на Звездари или било ком другом делу Београда не живе боље, онда не водимо добру политику. Битно је да не изгубимо људе и београдски дух, због тога је важно да решавамо сваки проблем са истом енергијом било да се ради о изградњи метроа или вртића у Великом Мокром Лугу. Тада постајемо град који је окренут људима, истакао је Весић.

Председник општине Звездара Владан Јеремић истакао је да Звездара данас има више од 160.000 становника, 17 месних заједница, 24 вртића, 14 основних и девет средњих школа, више факултета, седам библиотека и три позоришта.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)