СРПСКА ЛИСТА ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ: Ракић позвао грађане да изађу у што већем броју

Novosti online

16. 10. 2021. у 16:14

СРПСКА листа донела је одлуку да учествује на локалним изборима који се сутра одржавају на Косову и Метохији и позвала грађане да што масовније изађу на њих, саопштио је Горан Ракић, председник Српске листе.

СРПСКА ЛИСТА ИЗЛАЗИ НА ИЗБОРЕ: Ракић позвао грађане да изађу у што већем броју

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Одлука је донета, каже "након тешких разговора са председником Александром Вучићем који је био спреман да их чује и саслуша".

Ракић је пренео да је најуже руководство странке имало тежак разговор са Вучићем у Београду и да су на њему изнели разлоге зашто сматрају да на изборе не би требало да се изађе.

- Наш став је био да не излазимо на изборе, поготово ми са севера због ситуације, када је неко зелео да испровоцира Србе дан пред изборе. Став посебно Срба са севера Косова био је да не изађемо на изборе и то због кршења наших права, због упада јединица РОСУ, употребе оружја, угрожавања мира, пресуде Теодосијевићу, напада на цркве и наше светиње. Давали смо аргументе зашто да и зашто не. Председник је био спреман да прихвати нашу одлуку - рекао је Ракић наводећи да је ипак одлучено да се иде на изборе.

- Донели смо одлуку да изађемо на изборе сутра јер желимо да покажемо да ми нисмо ти који не поштују Бриселски споразум. Увек неко жели да оптужи нас или Владу Србијје да не поштују тај споразум.

- Позивам грађане да што масовније изађу на изборе. Нећу да кажем за кога да гласају због предизборне ћутње, али народ одлично зна за кога ће да гласа - рекао је Ракић.

- Уколико у току новембра месеца не започну разговори о формирању Заједнице српских општина, обавештавам све релевантне факторе у Приштини и београду и Бриселу да ћемо напустити све приштинске институције на свим нивоима на северу и поднети оставке.

Он је истакао да је битно да почетак разговора буде што пре одређен.

- Крај године је последњи рок када ЗСО мора бити формирана - рекао је Ракић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ЗАСТРАШУЈУЋИ СНИМАК СА КОСОВА: Одјекују рафали, Албанци пуцају по Србима

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)