"НИЈЕ ТО КУРТИ СМИСЛИО, ВЕЋ НЕЧИЈА ПАМЕТ" - Вучић: Хапсили су чоколадице са дугим цевима и оклопним возилима

Novosti online

14. 10. 2021. у 13:22

НА питања о ситуацији на Косову и Метохији, председник Александар Вучић истакао је да Аљбин Курти "зна да не говори истину и шта су му биле намере".

НИЈЕ ТО КУРТИ СМИСЛИО, ВЕЋ НЕЧИЈА ПАМЕТ - Вучић: Хапсили су чоколадице са дугим цевима и оклопним возилима

Фото: Танјуг

Вучић је најавио да ће о томе говорити сутра на Првој телевизији.

Председник је рекао да можемо да очекујемо подршку Русије, Кине и неколико малих земаља.

- Сутра ћу да говорим о улози свих њих и ужасном лицермерју и безумним лажима и о хапшењу због чоколадица, испуцаних стотину метака. То им није први пут, то им је трећи пут. То је нечија памет смислила, није то Курти. Први, други пут када су то радили молио сам и објашњавао свима, и за регистарске таблице су им била потребна оклопна возила. Па су понижавали Србе као да се боре против убица, па су хапсили чоколадице са дугим цевима. Њима нису биле циљ чоколадице, већ искључио провокације и напади на Србе. То је све било као у Тачијево време - казао је Вучић.

- Разне објаве напишу моји сарадници на мрежама, али сам ја сам написао оне реченице: "Тешко је човеку да донесе одређену одлуку, ломите се некада данима, недељама, месецима, а када донесете ту одлуку, потпуно сте растерећени" - казао је председник.

- Па су онда јуче хапсили чоколадице са дугим цевима и оклопним возилима и нисам видео циљ у никаквим чоколадицама. Њима су биле циљ искључиво провокације и напади на Србе. Све је то било, као и прошли пут у Тачијево време, покривено увек шупљом причом којој странци нас убеђују: "Јесте, то је борба против криминала", хајде, немој да лажете - рекао је он.
- Све што мисле да могу да ураде против Срба, нека пробају па ће да виде каква ће да буде реакција Србије. Колико год да нам је тешко, знам шта ћемо чинити. Ми ћемо заштити наш народ. Како? Надам се да никада нећете морати да видите - казао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)