ЕПИЛОГ НАКОН 11 ДАНА: Грађани на северу КиМ аплаузом дочекали вест о договору и одласку РОСУ

Танјуг

30. 09. 2021. у 19:19

НАКОН 11 дана протеста грађана на северу КиМ који су блокирали административне прелазе Јариње и Брњак протестујући због одлуке владе у Приштини о пробним таблицама за возила са српским регистарским ознакама која улазе на КиМ и доласка специјалних јединица Росу, вест о постигнутом договору у Бриселу на прелазу Брњак дочекана је аплаузом.

ЕПИЛОГ НАКОН 11 ДАНА: Грађани на северу КиМ  аплаузом дочекали вест о договору и одласку РОСУ

РАМПА Административни прелаз Јариње, Фото Косово онлајн

 - Дочекасмо да се направи неки договор, реалан, конкретан, да се српски интереси испуне, које смо све ово време бранили и по киши и по сунцу. Хвала Богу, све ће бити уреду“, рекао је један од грађана Миодраг Крчмарек, пренео је Тв Мост.

Грађани истичу да су бранили свој останак и опстанак и да нису мерили време, као и да су били одлучни да се не повуку док се не донесе решење којим ће бити задовољни.

 - Били смо истрајни, временом смо све више добијали на снази, и могли смо још овако да наставимо док год би то било потребно. Мислим да су се наша очекивања испунила и да то више није потребно - испричао је Драгиша Јовановић.

Спремни да наставе борбу за опстанак на својим огњиштима грађани са севера Косова поручују да ће и убудуће бранити своје интересе.

 - Ми смо истрајни у својим захтевима, упорни смо, чекали смо док се не испуне наши захтеви и видећемо шта ће бити даље - рекла је Рада Милутиновић.

Запратите Нпортал на Фејсбук страници

БОНУС ВИДЕО - СРПСКА ПОЛИЦИЈА У МЕЂУНАРОДНОЈ АКЦИЈИ: Заплењено 2,6 тона кокаина, ухапшена 61 особа у осам држава

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)