МУЛТИЕТНИЧКО ДРУШТВО СЕ НЕ ГРАДИ ДЕМОНСТРАЦИЈОМ СИЛЕ: Канцеларија за Косово и Метохију реаговала на нападе на Србе у Косовској Митровици

Д. З.

28. 09. 2021. у 08:36

ЈУЧЕРАШЊИ напад на групу Срба који су отишли у јужни део Косовске Митровице како би обавили административне послове права је слика и прилика данашњег друштва на самопроглашеном „Косову“, које је годинама грађено на отровној и безумној мржњи према српском народу и свему што је српско.

МУЛТИЕТНИЧКО ДРУШТВО СЕ НЕ ГРАДИ ДЕМОНСТРАЦИЈОМ СИЛЕ: Канцеларија за Косово и Метохију реаговала на нападе на Србе у Косовској Митровици

Фото ЕПА

- Овај недопустиви инцидент наставак је и последица безумних акција Приштине, чији специјалци данима провоцирају српски народ на прелазима на северу КиМ.

Ово је јутрос поводом напада на групу Срба у јужном делу Косовске Митровице, који се догодио јуче по подне, саопштила јутрос Канцеларија за Косово и Метохију. У саопштењу се наводи да се мултиетничко друштво не прави ножевима, флашама, демонстрацијама силе, нити мржњом према комшијама и суграђанима, као и да је ових дана постало више него јасно да Приштина жели да Срба или нема или да буду затворени у резервате, без права на кретање, језик и слободно мишљење.

- Они који позивају „две стране“ на деескалацију нека данас, ако не желе да наставе да затварају очи пред реалношћу, виде да „другу страну“ у овом дивљаштву чине незаштићени људи, угрожених права. Срби неће бити мета за иживљавање екстремиста, јер напад на сваког Србина на Косову и Метохији је напад на читав српски народ, а инспиратори хајке на наш народ одговараће за то што чине - закључује се у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију.

БОНУС ВИДЕО:

Снимљени косовски специјалци како скидају транспарент ЗСО у месту Горње Кушће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)