КФОР СЕ НЕЋЕ МЕШАТИ У ПОЛИТИЧКА ПИТАЊА: Градоначелници општина са севера Косова и Метохије са мајором Франком Федеричијем

Д. З.

27. 09. 2021. у 13:17

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ општина са севера Косова и Метохије састали су се данас (у понедељак) са командантом Кфора генерал-мајором Франком Федеричијем и разговарали о ситуацији на северу након једностраних потеза Приштине.

КФОР СЕ НЕЋЕ МЕШАТИ У ПОЛИТИЧКА ПИТАЊА: Градоначелници општина са севера Косова и Метохије са мајором Франком Федеричијем

Фото: Фацебоок/Глас Метохије

Том приликом градоначелници су од команданта Кфора захтевали да војници Кфора остану неутрални и делују у складу са резолуцијим 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

- Потребно је да се због серије инцидената које су у претходним данима изазивали специјалци Росу, посебно на прелазу Брњак, појача присуство Кфора како би се такви инциденти спречили и сачувао мир - навели су у заједничком саопштењу за јавност градоначелници општина са севера Косова и Метохије после састанка са командатом Кфора. Они су позвали грађане да остану суздржани и не наседају на провокације.

- Ми смо своји на своме и бранимо основно људско право које гарантују сви међународни акти и повеље. Командант Кфора је рекао да се Кфор неће мешати у политичка питања, нити насилно уклањати блокаде са путева - подвлачи се у саопштењу за јавност градоначелника српских општина са севера Косова и Метохије.

БОНУС ВИДЕО:

Снимљени косовски специјалци како скидају транспарент ЗСО у месту Горње Кушће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)