"РАЧУНАЈТЕ НА РУСИЈУ": Лавров пружио подршку нашој земљи, Москва зна шта се дешава на КиМ

Novosti online

25. 09. 2021. у 20:25

МИНИСТАР спољних послова изјавио је данас у Њујорку да је упознао министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова са најновијом ситауцијом на КиМ, као и да је Лавров поручио да можемо и даље да рачунамо на подршку те земље по питању наших интереса на КиМ.

РАЧУНАЈТЕ НА РУСИЈУ: Лавров пружио подршку нашој земљи, Москва зна шта се дешава на КиМ

Фото: ЕПА/Илустрација

Селаковић је рекао да је то био један од последњих састанака које је имао у Њујорку и додао да се са Лавровим састао трећи пут у последњих девет месеци.

- Наравно да сам искористио ту прилику да га упознам са последњим дешавањима на северу КиМ, са ситуацијом у дијалогу Бегорада и Приштине и са оним што јесте став са којим је изашао председник Вучић, који је био јасан и недвосмислен, по питању наставка дијалога и даљих дешавања на КиМ - рекао је Селаковић.

Фото: Танјуг

 

Каже да је на састанку било речи о принципијелној подршци Русије која је стално присутна, не само у Москви и у Београду већ и на Ист Риверу, од сталне делегације Русије, као сталне чланице Савета безбедности УН.

- Наравно да ћемо ту врсту дијалога наставити и даље да одржавамо. И оно што је Лавров рекао јесте да можемо да рачунамо на подршку Руске Федерације и даље када су у питању наши интереси на КиМ - рекао је Селаковић после састанка на маргинама Генералне скупштине УН.

Фото: Танјуг

 

БОНУС ВИДЕО - Снимљени косовски специјалци како скидају транспарент ЗСО у месту Горње Кушће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)