ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Надам се да ће се Албанци и њихови ментори дозвати памети!

З. ГРУМИЋ

24. 09. 2021. у 16:00

ПОДРЖАВАМ став државног руководства да нема простора за прављење било каквог такозваног компромиса са Приштином када је реч о решавању актуелне кризе на северу Косова и Метохије, изјавио је данас Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС.

ВУЧЕВИЋ ПОВОДОМ СИТУАЦИЈЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Надам се да ће се Албанци и њихови ментори дозвати памети!

Фото Н. Карлић

Ова криза је поново отворила питање шта ће, после девет година, бити са Бриселским споразумом и да ли, с тим у вези, постоји Заједница српских општина или не, рекао је Вучевић одговарајући на питања новинара.

- Надам се да ће се Албанци, пре свега њихови ментори и патрони, они који својим нечињењем и прећутним ставом дозвољавају то да раде, дозвати памети и да ће повући „Росу“ снаге које су изашле на административне прелазе и да ће се вратити за преговарачки сто – рекао је Вучевић.

Он је рекао да Албанци те административне прелазе имају захваљујући Вуку Јеремићу и Борку Стефановићу, односно спољној и унутрашњој политици која је вођена у време кад су државу водили Борис Тадић и Драган Ђилас и кад су о решавању питања Косова и Метохије важне одлуке доносили Јеремић и Стефановић.

- Ова криза је и прилика да се подсетимо да су (неки) причали да ће Александар Вучић издати Косово. Девет година (по њима) издаје Косово и никако да га изда. И неће издати – казао је Вучевић и додао да некима у Србији није ваљао ни Бриселски ни Вашингтонски споразум а онда, након протека времена, „видимо да су то биле солидне ствари за Србију и српску заједницу на Косову и Метохији, само што Албанци то неће да примењују“.

Вучевић је оценио и да је новостворена криза покушај стварања озбиљног притиска на оно мало Срба што је остало на Косову и Метохији.

- То је пре свега покушај притиска на север Косова и Метохије, који је хомогенији и члвршће се држи. Али, много је теже Србима у Грачаници или Штимљу, Косовском Поморављу и Ранилугу.

БОНУС ВИДЕО - Колона од 15 возила специјалне полиције прошла кроз Лепосавић према Јарињу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)