ПОДИГНУТА БОРБЕНА ГОТОВОСТ: У приправности гарнизони у Рашки и Пазару због ситуације на КиМ

Н. К.

23. 09. 2021. у 21:32

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишли су припаднике Војске Србије у гарнизонима Рашка и Нови Пазар, који су по наређењу председника Србије Александра Вучића у повишеној борбеној готовости.

ПОДИГНУТА БОРБЕНА ГОТОВОСТ: У приправности гарнизони у Рашки и Пазару због ситуације на КиМ

Фото Н Кочовић

Војни врх разговарао је са командантима тих јединица у касарни "Стефан Немања" у Рашки, а министар одбране поручио је да су оне стављене у први степен приправности као средство одвраћања.

- Желимо да пошаљемо поруку да нико не помисли да над српским народом може да учини било шта. Нећемо дозволити нове погроме, неће бити нових "Олуја", "Бљеска" или сличних акција. Наша војска не жели да провоцира, не делује ван законских оквира и међународних конвенција, али је спремна да заштити свој народ уколико било шта угрожава његов живот - поручио је Стефановић.

После разговора са војницима и официрима, Стефановић је казао да су они расположени, високо мотивисани и добро опремљени.

- Ми нисмо повукли нити један потез којим бисмо угрозили животе људи, нисмо предузели нешто што би се могло тумачити као провокација. Све провокације су стигле од стране привремених институција у Приштини. Генерал Мојсиловић је у сталном контакту са командантом Кфора, трудимо се да разговором спустимо тензије, али на провокације нећемо ћутати - додао је он.

Док је војни врх боравио у Новом Пазару и Рашки, ове градове и територију у близини административне линије са КиМ надлетали су борбени хеликоптери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)