ВУЧИЋ О КУРТИЈЕВИМ ПОТЕЗИМА: "Свакакве шибицаре и продаваче магле сам видео, нећу да плаћам рекет!"

Novosti online

22. 09. 2021. у 17:07

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Мађарској, где сутра учествује на четвртом демографском самиту који се одржава у Будимпешти.

ВУЧИЋ О КУРТИЈЕВИМ ПОТЕЗИМА: Свакакве шибицаре и продаваче магле сам видео, нећу да плаћам рекет!

Фото: Принтскрин/ТВ Пинк

Вучић је у обраћању новинарима навео да је Србија прогалшена кривом за све ситуације од Јариња до Цетиња, само зато што постаје све снажнија и као пример навео и 122 текста у хрватским медијима против њега. Вучић каже да Курти жели признање Косова у замену за повлачење снага РОСУ са Косова.

– Пошто он прича онако за људе који нису упућени и продаје маглу. Ја сам свакакве шибицаре и продаваче магле видео. Смета им свима снажна Србија. Они воде хајку и мисле да буду оно што су некада били Будимпешта и Подгорица, ту наравно има тајкуна који плаћају њих да руше наше медије. Шта мислите, да смо слаби, да ли би било 120 текстова у једном дану против мене? – рекао је Вучић.

– Курти жели да преговара из ове позиције. Рекли смо, нема проблема, повуците јединице РОСУ па ћемо причати. Које је то акције Србије предузела? Јел послала војску, полицију? Није. Али не вреди, кад кренете да лажете онда је то тако. Србија овога пута баш ништа није урадила. Свима смета јака Србија. Они желе да их Србија призна. Нећу да пристанем на оно што они хоће. Понављам, вратите све на оно што је било пре 20. септембра, па онда можемо да причамо. Зовите и НАТО, зовите кога год хоћете, али пристанак Србије на то да добијете нећете – додао је председник.

– Они имају свој интерес, а то је да Косово буде независно и да натерају Србију да учествује у томе, што није наш интерес.  Шта је то што смо ми урадили? Када кренете да лажете сваки дан, као што они лажу сваки дан, краја нема. Продају вам 5 килограма поморанџи за 1000 динара, а онда ти дође полицајац и каже дај још 300 динара. Не плаћам рекет и нећу да дам тих 300 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)