ОПШТИ НАПАД НА СРБИЈУ И ВУЧИЋА: У хрватским медијима настављена бесомучна хајка против Београда и председника наше државе

М. Б.

19. 09. 2021. у 09:00

МЕДИЈСКА хистерија и офанзива против Србије и њеног председника настављена је у готово свим значајним хрватским медијима.

ОПШТИ НАПАД НА СРБИЈУ И ВУЧИЋА: У хрватским медијима настављена бесомучна хајка против Београда и председника наше државе

тандем Све почело на састанку Ђукановића и Милановића у Загребу, Фото ЕПА

Напади започети на антисрпском теферичу Зорана Милановића и Мила Ђукановића у Загребу прелили су се и на "тисак", где се готово све дневне новине баве Александром Вучићем.

Тако је У "Јутарњем листу" објављен текст под насловом "Како је Вучић Србију претворио у Хрватску из пивских реклама", док су у "Вечерњем листу" изашла чак два - "Вучић позвао Хрвате да се не цијепе и не шаљу дjецу у школе у којима се не учи ћирилица. Мало тко је очекивао да ће се догодити ово..." и "Вучић као извршитељ политичког тестамента Ангеле Меркел о уласку остатка Балкана у ЕУ".

Фото Архива

У једном од текстова пише да "Србија годинама неће достићи Хрватску". Поставља се питање, ако је то истина, зашто онда постоји потреба да се медијски објашњава нешто што је, по њиховом, толико далеко и што је наводно неоствариво.

- Никада у савременој историји није против неког вођена оваква хајка, као против мене и Србије у Хрватској. Апсолутно сви њихови медији баве се разним темама у вези са Србијом, од опремања наше војске до обележавања Дана заставе, где су изнели низ неистина, чак и неке моје изјаве које не постоје. Посебно је невероватан наслов у једним од њихових водећих новина "Неће нас Србија десетљећима стићи". А кад погледате аргументацију, видећете да ствари баш и нису такве. Пре седам година однос БДП пер капита (по глави становника) између нас и њих био је 3:1, а сада је 1,75:1. А у укупном БДП пре седам година "бежали" су нам за 15 милијарди евра, а на крају ове године та разлика биће око пола милијарде - навео је јуче Вучић.

Фото Архива

Он је позвао јавност да "размисли зашто им баш ја толико сметам, и зашто се спроводи хајка већа него што је била за време рата деведесетих".

- Мислим да ће ускоро да их оптуже да су гори од свих српских таблоида колико су лепо написали о мени. Они хоће најгоре да пишу, али ја бих 70 до 80 одсто тога потписао и хвала им. Шалу на страну, у свим тим плаћеним текстовима видите неколико тема, а онда долазите до кључне - да ли ће Србија сустићи Хрватску.

Вучић је "честитао хрватским комшијама на томе што су успели да остваре све своје циљеве, попут чланства у НАТО и ЕУ и да се радујемо њиховим постигнућима".

- Ми ћемо наставити да радимо и да се боримо. Само желимо поштовање комшија баш онакво какво они добијају од нас. Ако га добијемо, добро, ако га не добијемо, нећемо им одговарати.

Лидер Покрета социјалиста и министар полиције Александар Вулин констатовао је јуче да се "о Вучићу у Хрватској пише више него о папи и Степинцу заједно, а Милановић и Пленковић делују као ванпарламентарна опозиција у односу на Вучића".

Фото Архива

- Хрватска политика према Србији и Србима је мешавина комплекса, страха и лоших намера и зато је Вучић предмет нескривене мржње, а Срби у Хрватској таоци. Колико год да греши и у односу према Србији и у економији и у опремању војске, Хрватска политика је непогрешива када треба препознати ко ради добро за Србију и ко је одбрана Срба.

Усташка хајка непогрешиво води до оног ко чини добро за Србе, Вучић може да буде поносан на нападе којима је изложен и он и сваки Србин знају да је усташку мржњу заслужио.

КРИТИКЕ У КОМЕНТАРИМА

КОЛИКЕ размере је у Хрватској попримила медијска хистерија против Србије, сведоче и коментари њихових грађана на појединим порталима:

- Имате ли неке друге теме или се сваког дана бавите Вучићем? О њему се у Србији не пише толико колико код нас - навео је један читалац на сајту "Вечерњег листа".

Други је пак изнео рачуницу по којој ће Србија по висини БДП ускоро претећи Хрвтаску, а потом прекорно констатује: "А ви и даље дрвите о Вучићу."

Фото Архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)