БРУТАЛНО И ГРУБО ЈЕ ПРЕКРШЕНО ПРАВО! Вучић о пресуди Тодосијевићу - "Осуђен је због истине - осуђен је зато што је Србин!" (ВИДЕО)

Новости онлајн

25. 08. 2021. у 15:01

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић послао је важну поруку подршке Ивану Тодосијевићу, посланику Српске листе, након што га је Апелациони суд у Приштини осудио на две године затвора, због истине коју је изрекао о наводном масакру у Рачку.

БРУТАЛНО И ГРУБО ЈЕ ПРЕКРШЕНО ПРАВО! Вучић о пресуди Тодосијевићу -  Осуђен је због истине - осуђен је зато што је Србин! (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм

- Србин са севера Косова и Метохије Иван Тодосијевић правоснажно је осуђен на две године затвора само зато што је рекао истину - истину о Рачку, истину о свему ономе што се дешавало српском народу - рекао је председник у снимку објављеном на Инстаграму. 

- Осудиле су га албанске судије, иако, по Бриселском споразуму, морали су да му суде двојица српских и један албански судија. Брутално и грубо је прекршено право - право и на слободно мишљење, право и на правично суђење које смо потписали заједно са Албанцима и Европском унијом у Бриселу. 

- Позивам Европљане, позивам Европску унију да позову Албанце у Приштини и да им кажу да морају да се придржавају онога што смо потписали и што смо прихватили. Позивам Србе на Косову да буду уједињени уз Ивана Тодосијевића, баш као што ћемо ми у централној Србији бити уз њега, уз његову породицу и уз целокупан српски народ на Косову и Метохији. Живео наш народ на Косову и Метохији, живела Србија - поручио је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)