ВУЧИЋ ОБИШАО ПОЧЕТАК РАДОВА: Рехабилитација важног пута за исток Србије - Ово је бисер Европе (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti online

21. 08. 2021. у 09:29

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је почетак радова на рехабилитацији деонице Голубац - Доњи Милановац на државном путу ИБ реда број 34.

ВУЧИЋ ОБИШАО ПОЧЕТАК РАДОВА: Рехабилитација важног пута за исток Србије - Ово је бисер Европе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Морамо да средимо све што треба, да средимо плаже, бициклистичку стазу... - каже Вучић.

Вучић каже да је срамота какве смо путеве имали и да нису били обнављани 50 година.

Председник је рекао да наши људи неће да дођу лети из иностранства због лоших путева. 

- Морамо да средимо путеве, па да се разговара са министарком Матић о развоју туризма у овом делу Србије - рекао је Вучић.

Foto: Novosti

Вучић је најавио и подизање новог хотела.

- То ће да подигне цео Доњи Милановац, цео овај крај - рекао је Вучић.

Foto: Novosti

Председник је добио информацију да ће бити завршено 60 км пута Доњи Милановац - Кладово.

Он је рекао да је Рамкса тврђава на предивном месту и да је ту "право српско море".

Foto: Novosti

Председник је тешко пронаћи лепши део Србије и подсетио на велики број тврђава у том крају.

Председник је додао да треба уредити још део пута Пожаревац - Кучево и да ће то бити сјајна и нова Србија после.

- Тежак састанак сам имао синоћ са Министарством финансија, много радимо, много улажемо, много новца се троши на путеве, али смо много и урадили. Морамо и да наставимо овим темпом - рекао је Вучић.

Фото: Новости

Вучић каже да 2.000 људи ради на завршетку Моравског коридора, а да на рехабилитацији деонице Голубац - Доњи Милановац ради 200 људи.

- Много сам радостан када видим ове машине - рекао је Вучић.

Фото: Новости

Вучић је приметио и да међу радницима има пензионера. 

- Нема младих, зато они раде. Али су они добри, добро раде - подвлачи Вучић.

Фото: Новости

Председник је рекао да ће на крају радова овај део Србије бити сјајан. 

- Много лепо изгледа Дунав - рекао је он.

Председник је рекао да би значајан био стаклени мост изнад Дунава.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Вучић одговара на питање медија

Председник Србије изјавио је да му се чини да је јуче новинарка Љиљана Смајловић јасно рекла да је Твитер политичко оруђе.

Он је рекао да је саопштење Твитера било најважније.

- Све су нам они рекли. Они кажу да су НВО пријављивале шефу свих послушничких медија оне који нису послушнички према њима - рекао је Вучић и додао да медији које је Твитер означио као "медиј који сарађује са државом" треба да буду поносни на свој рад.

Фото: Новости

Он је рекао да су НВО организације денунцирале медије и етикетирале их.

Вучић каже да неће да буде страни послушник и да баш чека да види "шта ће да му ураде".

- Највећи цензори су они који вам држе лекције о људским правим и демократији, а заправо је план да се води политика која ће служити интересима страних сила. Мени мој слободарски дух то не дозвољава - објаснио је он.

Душко Корњача

Вучић је рекао да је Душко Корњача држављанин Србије чије изручење тражи БиХ и прозападна опозиција и да се ради о угледном лекару.

- По ком закону тражите од мене да хапсим Србе? Вама (ДОС) је посао био да шаљете српско месо у кесама. Ја нећу, а немам ни право ни по једном закону Републике Србије. Али ови послушни причају такве приче како би се додворили великим силама, па кажу, "Вучић штити ратне злочинце". Не штитим, већ поштујем неке принципе. Ја више нећу да слушам теорије како "Србија има највише ратних злочинаца". Ја је нећу, нећу такву теорију и не можете ми ништа. Не можете ме натерати да вам верујем и слушам. Када победите на изборима, тада ћу вас послушати. Кажите људима јавно каква је ваша политика, а не по амбасадама једно, а људима друго - рекао је Вучић.

Изградња путева на Косову и Метохији

На питање када ће почети изградња путева на Косову и Метохији, Вучић истиче да лажна влада Косова прави проблеме, иначе би Србија радо радила и на тим деоницама пута.

- Ми доведемо све машине, а они пошаљу своје снаге да туку наше раднике. Не можемо тако - објашњава Вучић.

Напади на Србе

На питање од обележавања 23 годишњицу отмице два новинара на Косову и Метохији, али и притисцима, Вучић каже да Албанци своју кривицу никада неће признати.

- Ја сам пар дана после отмице посетио супругу Бранка и није пријатан моменат. Наше је да се сећамо тих дивних људи, и да им одајемо пошту, а Албанци своју кривицу никада неће признати. Они знају да ће тешко проћи где има више Срба, они туку и уводе страх где виде да могу. Грешка је што мисле да је то њихова унутрашња ствар, и да Србија са тим нема везе. Али Србија има снагу и јединство, нећемо дозволити да се цепамо од сопственог народа и да идемо против њих, на нашу подршку увек могу да рачунају - рекао је председник.

Вучић каже да из Србије долазе поруке мира и пружене руке према муслиманима, одговарајући на нове оптужбе Бакира Изетбеговића.

- Када видите да то не наилази на одговор, већ је једини одговор да су "Срби геноцидаши, злочинци и зликовци"... Ми имамо велики број Бошњака у Србији и верујем да ћемо много да урадимо за њих и да ћемо да живимо боље. Кривити Србију постаје уобичајено! Кривити Додика није спас ни за БиХ ни за било кога - објаснио је председник.

Трећа доза вакцине и корона у Србији

Поводом треће дозе вакцине, као и тренутној корона ситуацији, председник истиче да се нада што блажим мерама, јер како додаје, људи морају да науче да живе са короном. 

- Реално 43 одсто људи неће да се вакцинише. То што ми кажемо да је 51 одсто, то је више од оних који живе у Србији. Људи који не желе да се вакцинишу су неодговорни, наше је да их молимо да то ураде. Ми имамо вакцине, делимо их широм света... Питање је економије, питање је како ће ови људи добити плате. Не можемо да затворимо послове. Не можемо да повећамо плате и пензије, а да нико ништа не ради - истиче Вучић говорећи о пандемији вируса корона.

Фото: Новости 

Председник се за сам крај питања новинара вратио на инфраструктурни пројекат који је данас обишао, истичући да је 61 километар, од Милановца до Кладова вредан 13 милиона евра.

- Милановац - Голубац је 11.5 милиона евра, а то нам је без Рудне Главе, Клокочевца, Неготина и свега другог. Све заједно је око 45 милиона евра. Размислите када смо последњи пут толико улагали у неки пројекат - каже Вучић.

Foto: Printskrin

Ово је бисер Европе, не само Србије, подвлачи председник Србије.

Како додаје, да би се људи вратили у Србију, неопходно је урадити канализацију, инфраструкутру и све што је потребно, понављајући да су пристаништа, марине и плаже прве у плану.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)