ЗАВЕТНИЦИ ОТЕРАЛИ БАСАРУ ЗБОГ ВРЕЂАЊА ДЕСАНКЕ: Инцидент на манифестацији "Мермер и звуци" (ВИДЕО)

Новости онлајн

07. 08. 2021. у 16:54

ПРЕДСТАВНИЦИ покрета "Заветници" прекинули су књижевно вече у Аранђеловцу, на којем је било планирано представљање књиге "Контраендорфин" Светислава Басаре - романа који је од свог појављивања привукао велику пажњу јавности због негативног наратива према Србима који постоји у њему.

ЗАВЕТНИЦИ ОТЕРАЛИ БАСАРУ ЗБОГ ВРЕЂАЊА ДЕСАНКЕ: Инцидент на манифестацији Мермер и звуци (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук/Принтскрин

Инцидент се догодио на манифестацији "Мермер и звуци", а како су на друштвеним мрежама појаснили припадници "Заветника", на овакав корак одлучили су се због недавних напада Светислава Басаре на нашу чувену песникињу Десанку Максимовић.

Заветници су прекинули промоцију спорне књиге Светислава Басаре у којој се пљује по Србији и њеним великанима.

- Организатори су на манифестацију Мермер и звуци позвали добитника Нинове награде за књижевност Светислава Басару да промовише дело „Контраендорфин“ у коме пљује по Србији и великанима наше књижевности као што су Десанка Максимовић и Иво Андрић. Ми смо инсистирали да прочитају одломак из књиге, али нико није хтео да прочита од срамоте, јер се ту вређа Десанка Максимовић. Ми смо спречили одржавање те срамне књижевне вечери и очували част Аранђеловца, Буковичке бање и наших књижевних великана- каже за Жељко Чорлија секретар ОО Српске странке Заветници Аранђеловац.

Књижевно вече није одржано. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)