СТЕФАНОВИЋ: Ђилас, Шолак и њихови новинари ће одговарати пред судом

Novosti online

05. 08. 2021. у 12:54

Политичко-медијски концерн Драгана Ђиласа и Драгана Шолака не бира лажи да прикрије своју пропалу политику отимања власти. Без обзира што се овде ради о патолошким лажовима и њиховим смешним покушајима да нашкоде председнику Вучићу и Србији, нећу да допустим да се некажњено провуче ниједна њихова провидна подметачина, па тако ни овог пута када целу насловну страну њиховог партијског листа “Нова” посвећују лажима о мени, саопштио је потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић

СТЕФАНОВИЋ: Ђилас, Шолак и њихови новинари ће одговарати пред судом

Фото: МО РС

"Зато ћу да тужим суду и овај њихов партијски лист, као и све друге до сада, било да су провладини или су део Шолаковог и Ђиласовог предузећа, кад год без повода и без икаквог доказа буду лагали о некој мојој умешаности у кривична дела или да радим против председника моје земље и моје странке.

Колико су бедни ти покушаји Ђиласа и његових партнера да конструишу неки раздор између мене, мог председника, моје странке и Владе чији сам члан нека говори само то да сам и ја, у изјавама претходних дана, отворено прозрео о чему ће да пишу и у ком правцу ће ићи њихове бестидне лажи. Осим што су предвидљиви, Ђилас, Шолак и њихови новинари показали су да не умеју да изговоре ни да пишу ништа осим лажи, фалсификата и подметања. Зато ће да одговарају пред судом, по мојој тужби, јер нећу да дозволим ниједну лаж о себи, ма колико она била свима очигледна.

И да подсетим, ради се о групи медија која ми није дозволила ни да оца сахраним на миру, већ су се обрушили на њега разним лажима само неколико сати након што је преминуо.

Посебно ми је дегутантно стално оптуживање да радим по налогу ове или оне стране службе, те да сам, наизменично, или пример руског малигног утицаја у Србији, како пише један амерички институт, или сам експонент ФБИ и радим све по њиховом налогу, само јер сам их поменуо у једној реченици. Нити сам човек неке стране службе, нити служим интересима било које друге државе, сем Србије. Стало ми је само до наших интереса и само до нашег народа, којем предано служим. Исто тако, потпуно је јасно да овде стране службе не одређују државну политику, како је било пре само десетак година и видим да се многи из Ђиласовог предузећа са носталгијом сећају тих времена, која се, срећом, неће вратити.

Исте те мантре о наводним фасциклама и некаквом доказном материјалу који имам о Александру Вучићу демантовао сам безброј пута, а није ми тешко ни да поновим. Александра Вучића познајем више од 20 година и знам са коликом посвећеношћу ради свој посао и колико му је стало до Србије. Исто тако знам да све што ради, ради исправно и честито, те нема ни било каквих доказа за супротно. А као његов пријатељ искључиво се трудим да помогнем у тој борби за јаку Србију, која своје одлуке доноси сама.

Поновићу и овом приликом да у свом досадашњем раду нисам учинио ништа незаконито и да сам увек спреман да о свакој својој одлуци говорим пред нашим државним органима уколико ће то допринети разрешењу кривичних дела. Поготово нисам било чиме у целој својој каријери угрозио председника Вучића и нашу заједничку политику, коју водимо годинама на добробит Србије.

И зато нека се Ђилас и сви његови клијенти и запослени окану конструисања лажи и подметања о мени и мом односу са председником Републике, а нарочито неког лешинарског очекивања да ће од тога профитирати. Нико са здравим разумом не верује у ваше болесне измишљотине, нити ћете на овај начин да добијете било шта, осим тужбе пред судом", рекао је Небојша Стефановић, министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)