СЕЛАКОВИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Био је фантастичан новинар и човек ретке животне приче

Танјуг

04. 08. 2021. у 19:03

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да га је изненадила и погодила вест о смрти амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског и да је његов одлазак велики губитак за Министарство.

СЕЛАКОВИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Био је фантастичан новинар и човек ретке животне приче

Фото: Танјуг/Раде Прелић

- Све нас је изненадила и погодила та вест још увек и не верујемо да се то догодило. Лазански је био човек ретке животне приче - рекао је Селаковић за Танјуг.

Истакао је да је Лазански био фантастичан новинар, јер не постоји меридијан у свету на коме се није нашао у тренуцима тешких сукоба, када су људи у трен ока губили главе, док је он одатле извештавао за некадашње југословенске, а потом и српске медије.

Како је рекао, Лазански је био фантастичан војни коментатор, додајући да ће његов стил коментарисања и извештавања памтити генерације чији је савременик био.

- Човек који је у наредних месец и по дана требало да напуни 71 годину, а сви су, када су чули када је рођен и колико година има, били затечени, јер нису веровали, зато што је био млад духом, одличне кондиције, доброг изгледа, увек ведар, весео и насмејан - рекао је Селаковић.

Додао је да је Лазански на врхунцу своје професионалне каријере понео часно звање - амбасадора Србије у Русији, те да је имао приллику да са њим сарађује, приликом посета руских званичника Србији, као и приликом представљања наше државе у Русији, као и током званичне посете Москви у априлу ове године.

- Ово је за наше Министарство озбиљан губитак. Сви смо изненађени, али на крају, када та изненађеност, туга И бол прођу остаће понос на чињеницу да смо ипак били његови савременици, да смо имали привилегију да га познајемо И да сарађујемо са њим - закључио је Селаковић, који се уписао у Књигу жалости поводом смрти Лазанског.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)