ВУЛИН: Званично сам се обратио амбасади САД

Novosti online

03. 08. 2021. у 18:48

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ФБИ није учествовао у разбијању криминалне групе Беливук-Миљковић и да је званично, преко Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду, затражио одговор да ли су радили било какву оперативну обраду ове криминалне групе.

ВУЛИН: Званично сам се обратио амбасади САД

Фото: Танјуг

- Званично сам се обратио Амбасади Сједињених Америчких Држава да их замолим да проследе ФБИ, како би нам та агенција одговорила да ли имају било какву оперативну обраду или сазнање, које ми у Министарству унутрашњих послова  немамо, да су они радили ову групу - рекао је министар Вулин гостујући у емисији "Фокус" на Б92.

Министар је истакао да је разбијање криминалне групе Беливук-Миљковић искључиво успех српске полиције, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал и нагласио да су срамни покушаји да се тим људима данас одузме заслуга.

Према његовим речима, након што је странцима и "Ђиласовим медијима" и политичарима постало јасно да оптужбе окривљених Беливука и Миљковића не пролазе, уведена је прича како групу није радила српска полиција, већ ФБИ.

- Ако су ово све странци урадили, поставља се питање шта су чекали, да припадници клана убијају, а да они имају доказе, ако су их прикупили, зашто нас нису о томе обавестили - упитао је министар Вулин, оценивши да се овим српска полиција покушава представити као неспособна. 

Објаснио је да они који се позивају на саопштење америчке амбасаде, нису приметили да је саопштење од 8. јуна 2021. и у коме се прецизира да је 7. јуна 2021. у великој акцији "Тројански штит" разбијена АНОМ апликација, коју је ФБИ сам направио да је криминалци користе и да је након што је прикупљен велики број информација она срушена, да су преузети докази и да је почело спровођење кривичних поступака.

- Беливук и Миљковић су користили СKАЈ апликацију, не АНОМ, а припадници ове групе ухапшени су 4. фебруара 2021. и никако нису могли бити на слободи да би могли бити хапшени још једном и да би се вратили у затвор - рекао је министар Вулин гостујући у емисији „Фокус“ на Б92. 

Министар је подсетио да је радна група која се бавила разбијањем криминалне групе Беливук-Миљковић, по његовом налогу, формирана 8. децембра 2020. и да је приликом хапшења 4. фебруара 2021, српска полиција била поткована доказима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)