СЕЛАКОВИЋ У НИШУ ПОРУЧИО: Ако Приштина прекрши обавезе, знамо шта нам је чинити!

Танјуг

02. 08. 2021. у 16:22

БЕОГРАД се своје обавезе да се уздржи од кампање за “одпризнавања” независности тзв. Косова, држи и држаће је се, али ако обавезе буду прекршене са друге стране, знамо шта нам је чинити, поручио је данас министар спољних послова Никола Селаковић.

СЕЛАКОВИЋ У НИШУ ПОРУЧИО: Ако Приштина прекрши обавезе, знамо шта нам је чинити!

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Селаковић је, на питање да ли је тачно да 10-ак држава спремно је да повуче своје одлуке о признању Косова, уколико Приштина крене у процес поновног признања, одговорио да је Београд лојалан партнер и одговоран према ономе што се договори.

- Вашингтонским споразумом је успостављен договор да Београд не води кампању ‘одпризнавања’, нити да се Приштина пријављује за чланство у међународним организацијама или да води нову кампању признавања. Ми се своје обавезе држимо и држаћемо је се, а ако оне буду прекршене са друге стране знамо шта нам је чинити - рекао је Селаковић у Нишу.

Он је подсетио да је и председник Србије рекао да нико не треба да потцењује нашу моћ и снагу, због тога што смо прибрани, радимо свој посао, ћутимо и не таласамо много.

- Оно што је свима јасно је да, када се са Београдом нешто договороте то се испуњава и тако ће бити у будућности - додао је Селаковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)