ПЕТКОВИЋ О ПОНОВНИМ ПРЕТЊАМА: Курти боље да се посвети спровођењу досадашњих споразума

Д.Зечевић

02. 08. 2021. у 15:32

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић се огласио поводом поновних претњи о увођењу реципроцитета према Београду.

ПЕТКОВИЋ О ПОНОВНИМ ПРЕТЊАМА: Курти боље да се посвети спровођењу досадашњих споразума

Фото Танјуг

- Поновљеним претњама о увођењу некаквог реципроцитета према званичном Београду, Аљбин Kурти директно урушава дијалог и све оно што је у споразумима договорено и отворено иде у правцу покушаја нове дестабилизације прилика на терену. Питање тзв. реципроцитета је заправо еуфемизам за подизање нових економских баријера којима су били изложени Срби на KиМ и Београд током трајања антицивилизацијских такси од 100 одсто - рекао је Петковић.

Он је истакао да би Kуртију било боље да се уместо оваквих најава једностраних потеза које директно урушавају дијалог, посвети спровођењу до сада постигнутих споразума, посебно формирању Заједнице српских општина.

- Овакве неодговорне изјаве представљају наставак његове отворене опструкције према дијалогу и званичницима из Брисела, а докле иде мржња према званичном Београду сведочи и најновија порука да ће Приштина спалити тестове на вирус Kовид 19 које им је донирао Београд. Истовремено, бестијално нападајући иницијативу “Отворени Балкан” која треба да омогући просперитет и нове економске бенефите грађанима који живе на овим просторима, Kурти још једном показује сву своју политичку кратковидост и заглављеност у прошлост - казао је директор Петковић и додао да је више него јасно да у Приштини не постоји слух ни за једну иновативну политичку идеју уколико има било какве везе са Београдом и да је једина политика којом се Приштина води огољена мржња, претње и уцене.

- Нажалост, робујући назадним политикама које регион враћају деценијама уназад, Kурти наноси огромну штету свим људима који живе на простору Kосова и Метохије и којима је пре свега потребан економски напредак и бољитак, борба са Kовидом 19 и другим изазовима, а не спаљивање тестова, увреде и претње - закључио је у саопштењу за јавност директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)