ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ АЉБИНА КУРТИЈА: Нисам знао да нам треба његово одобрење за Мини Шенген

Танјуг

29. 07. 2021. у 14:56 >> 15:34

АКО Аљбин Курти не разуме добре ствари које доноси иницијатива о регионалној сарадњи и својим порукама осваја простор, затварањем, а не отварањем Приштине, много греши, констатовао је данас председник Србије Александар Вучић.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ АЉБИНА КУРТИЈА: Нисам знао да нам треба његово одобрење за Мини Шенген

Фото: АП

Он је тако у Скопљу одговорио на питање новинара о оцени Куртијевог кабинета против иницијативе твз. "Малог Шенгена", уз називање Едија Раме колаборационистом.

- Курти је рекао да Рама српски колаборациониста, што је тешка оптужба, али то говори више о Куртију него о Рами - рекао је Вучић.

Он је истакао и да Рама ради добре ствари за своју земљу и народ.

- А, што то Курти не разуме и мисли да је време да шовинистичким порукама осваја простор, затварањем Пришитне, а не отварање, претњама и уценама, а не сарадњом, веома греши, али немам ништа против тога - рекао је Вучић.

На констатацију Куртија да иницијатива нема одобрење, Вучић је одговорио:

- Нисам знао да нам треба његово одобрење... Али, лепо је када неко има високо мишљење о себи.

На питање да ли онда иницијтиву не разуме ни покрет Двери, које оцењују да је то помагање "великоалбанском пројекту", Вучић је рекао да су Куртијеве речи најбоље објасниле такав став.

- Ако политичари не разумеју шта за Србију значи да извози и увози робу без дажбина, чекања... Дете у основној школи зна да направи разилку... - рекао је Вучић.

Додао је, међутим, да не мисли да је Обрадовић имао злу намеру, већ, како каже, прича оно што је лепше и лакше, па спомиње "Мини Шенген" са Црном Гором и РС.

- А, како са Црном Гором, када они не желе, како са РС која није међународно призната држава, уследиле би одмах санкције... - приметио је Вучић.

Поновио је да ко жели може да се прикључи иницијативи, може, ко не жели не мора.

- Хистерија неразумевање увек су постојале у предворју великих идеја и ствари које се дешавају - рекао је Вучић и подсетио да су се он и Рама, како је испричао, срели у Београду пре шест година први пут, а гледали се и размишљали само како да се не виде.

- А, данас разматрамо отварање граница... Тако је било и са ЕУ, на почетку велика мржња, а онда су се људи сетили да направе мир, успех и тако је било. Треба да сарађуејмо, отварамо земљу и зарађујемо више - закључуио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)