ВУЧИЋ О УБИСТВУ НА ТРАМВАЈСКИМ ШИНАМА: Починилац се не каје, за себе каже да је краљ, да је убио два кума

Танјуг

27. 07. 2021. у 14:14 >> 14:36

ВАЖНО је да људи у Србији знају да не можете да чините убиства и да прођете некажњено, поручио је данас председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара о деловању Беливукове групе и убиству на шинама и указао д да неки политички противници лажима желе да оптуже људе које не могу да победе другације.

ВУЧИЋ О УБИСТВУ НА ТРАМВАЈСКИМ ШИНАМА: Починилац се не каје, за себе каже да је краљ, да је убио два кума

Фото: Танјуг

- Који су људи који су у томе учествовали, да то можемо да докажемо у овом секунду били би ухапшени, истрага се и даље води. Чим се открију нови детаљи који могу да промене ситуацију, та лица биће ухапшена, а то није могло да учини једно лице, него више њих - рекао је Вучић замољен да објасни шта је претходне две године радила Беливукова група, и ко је из полиције опструирао убиство на шинама 2017. године.

Вучић је подсетио и да је о убиству на трамвајским шинама први јавно говорио у Србији више пута и то не зато што је, како каже, добијао службене извештаје, већ зато што је добијао сазнања од људи из полиције који нису били директно надлежни.

- Испоставило се да су сазнања била истинита, тачна и прецизна. Дошли смо до снимка самог убиства и знамо ко је починилац, који се иначе уопште не каје, и за себе каже да је краљ и да је убио два кума - рекао је Вучић и додао да се они не секирају, јер знају да је правоснажно пресуђено.

Вучић је рекао и да се ових дана наслушао неистина.

- Када политичари не знају шта ће са собом рачунају да им је спас да неистинама оптуже људе које не могу да победе другације. Видели су да губе тло под ногама, а постали су гласнији у лажима - казао је Вучић наводећи да се то односи и на захтеве да он и Вулин буду саслушани, као и да су власници кланице.

- Нико не би поверовао у такву лаж, не верују ни они, одлично знају, али је у питању патолошка мржња, јер немају политику, ни више пруга ни веће плате и пензије - указао је Вучић.

Он је додао да они уместо политике нуде само како да некоме униште породицу и живот и да створе негативну атмосферу која би довела до ко зна чега.

На питање шта су радили чланови Беливукове групе на отварању Атлетске стазе у Новом Пазару и на његовој инаугурацији, 2016. и 2017. године, Вучић каже да о томе не зна ништа.

- Што се тиче атлетског стадиона и инаугурације не знам ко је био. Први пут чујем за атлетски стадион у Новом Пазару, а било је до 10.000 људи. То су бесмислице, било је отворено и могао је да буде свако - казао је Вучић.

Он је додао да би то било као када би рекао да је Ђилас убио четворицу, јер се сликао са Јапанцем.

- Ко је кога видео и где је био су бесмислице. Појма немам ко је био у Новом Пазару - истакао је Вучић.

Он је поменуо да зна да су се у Панчеву неки дружили са опозицијом, али да никада није рекао за њих да су убице, јер су се дружили.

- Ко почини тешко дело он је одговран, не неко други - указао је Вучић и објаснио да се на стадионима окупља и до 20.000 људи и да је немогуће контролисати ко је дошао.

Он је упитао и шта је смисао свега овога и да ли то значи да је неко договарао да неко буде убијен.

- А ми смо их похапсили све. Зато не можете да издржите одговор, јасно ми је, кад нема аргумената горе по аргументе - рекао је Вучић.

На питање ко су људи који са једне трибине јуре на друге трибине, и да ли су утакмице сигурне за грађане и децу, Вучић је рекао да не зна о каквом прескакњу трибина је реч.

- Мене интересује да буде мир и ред, да полиција обавља посао, нисам чуо за неки инцидент, да је било повређених. То је посао за полицију - казао је.

Он је рекао и да је уверен да ће фудбал да напредује и да је важно да сезона буде поштена и фер, и да мафијаши не управљају фудбалом, а да погрде на свој рачун слуша већ девет година.

На питање да ли би могао да позове породице и децу на утакмице рекао је да да ће свима на стадионима бити гарантована безбедност и сви ће одговарати.

Додао је и да размишља да ако Звезда прође даље у такмичењу, на следећу утакмицу овог тима поведе најмлађег сина, Вукана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)