МИНИСТАР ЛОНЧАР СА ПРЕМИЈЕРОМ КАНТОНА САРАЈЕВО: Поклон ваучери за боравак у Сарајеву за 2.000 здравствених радника Србије

Novosti online

19. 07. 2021. у 14:57

МИНИСТАР здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар састао се данас у Београду са делегацијом Кантона Сарајево, на челу са премијером Едином Фортом који је том приликом министру Лончару представио Програм „Одмори у Сарајеву“, односно бесплатне ваучере за боравак у сарајевским хотелима за здравствене раднике Србије.

МИНИСТАР ЛОНЧАР СА ПРЕМИЈЕРОМ КАНТОНА САРАЈЕВО: Поклон ваучери за боравак у Сарајеву за 2.000 здравствених радника Србије

Фото: Министарство здравља

Премијер Кантона Сарајево Един Фирто захвалио се министру Лончару у име грађана Сарајева на помоћи у виду донација 20.000 доза вакцина током пролећа 2021.године, истакавши да је Програм „Одмори у Сарајеву“ гест којим желе да искажу захвалност и продубе пријатељство.

- Грађани Сарајева неће заборавити хуманост државе Србије у тренуцима када нам је помоћ била најпотребнија, када нисмо имали нити једну дозу вакцина. Управо зато, желимо да се захвалимо здравственим радницима Србије, људима који су годину и више дана радили у црвеним зонама, које овим путем позивам да се пријаве за ваучере, и да дођу у Сарајево, да бесплатно одседну у неком од наших хотела, да се лепо и угодно одморе, у друштву пријатеља- истакао је Фирто.

Министар Лончар захвалио је премијеру Кантона Сарајево на  ваучерима за здравствене раднике Србије, истакавши да је корона вирус могуће победити само сарадњом и заједничком борбом.

- Пандемија корона вируса потврдила је чињеницу да се у тешким тренуцима морамо ослонити једни на друге, да кризе попут ове, узроковане вирусом, можемо савлатати и пребродити искључиво заједничком борбом. Наши људи воле да посете Сарајево, стога сам сигуран да ће велики број здравствених радника из ковид система искористити ову прилику, и овај леп гест наших пријатеља- истакао је Лончар.

Програм субвенционисања туристичко-угоститељских услуга смештаја у 14 сарајевских хотела креиран је од стране Кантона Сарајево, у знак захвалности Влади Републике Србије која је пружила директну помоћ Кантону Сарајево кроз донације вакцина.

Програм је намењен је држављанима Републике Србије, здравственим радницима који су радили у црвеним зонама, који ваучер за бесплатан боравак у Сарајеву могу искористити до 31.12.2021.године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)