ЗА ЗДРАВУ И УСПЕШНУ СРБИЈУ: Александар Шапић у посети Поморавском округу

Новости онлајн

14. 07. 2021. у 19:54

СРБИЈА ће кроз програм "Чиста Србија" уложити преко три милијарде евра у изградњу постројења за прочишћавање отпадних вода и нових канализационих мрежа.

ЗА ЗДРАВУ И УСПЕШНУ СРБИЈУ: Александар Шапић у посети Поморавском округу

Фото: Новости

- Заједно са кинеским партнерима и Владом Републике Србије у овом програму учествоваће 65 локалних самоуправа међу којима је и општина Параћин - рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић који је у посети Поморавском округу.

Шапић је истакао да држава препознаје значај екологије и заштите природних ресурса и зато улаже огромна средства и напор да овај проблем решава.

- Овај пројекат, који треба да траје од 2020. до 2025. године омогућиће Параћину али и другим градовима  широм Србије да реши ово вишедеценијско питање, добије еколошки безбедно окружење и значајно бољи квалитет живота грађана - рекао је Шапић.

- Посао не подразумева само изградњу постројења за прочишћење отпадних вода, већ и озбиљну анализу, планирање и истражне радње за овако велики пројекат. Изградњу канализационих мрежа, пумпних станица, као и санацију и изградњу регионалних депонија - додао је Шапић и истакао да је ово једна од највећих инфраструктурних инвестиција у нашој земљи.

- Имамо све гаранције да ће радови бити урађени по међународним стандардима, а учинићемо све да и сви рокови за завршетак радова од стране извођача, буду максимално испоштовани - закључио је Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)