АЛБАНЦИ ОВО НИСУ ЖЕЛЕЛИ ДА ЧУЈУ: Вјерица Радета брутално понизила лажну државу због "резолуције о Сребреници"

Novosti online

08. 07. 2021. у 15:55

ПОТПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Вјерица Радета изјавила је да тзв. Косово није држава и да њихова резолуција о Сребреници не може имати било какве реперкусије на неком ширем плану.

АЛБАНЦИ ОВО НИСУ ЖЕЛЕЛИ ДА ЧУЈУ: Вјерица Радета брутално понизила лажну државу због резолуције о Сребреници

Фото: Н.Фифић

- Црна Гора је донела ту резолуцију где они кажу да се у Сребреници десио геноцид што, наравно, нема везе са мозгом и са истином. Вероватно ће то радити и други. Урадили су то и ови који нису држава, зато они нису битни. Нити је тзв. Косово држава, нити је њихова "скупштина" скупштина, нити то што они доносе може имати било какве реперкусије на неком ширем плану. Али, да бисмо се ми супротставили правно ономе што они раде, треба да мењамо кривични законик. Ми смо тражили већ пре три године у народној скупштини да се у кривичном законику инкриминише као кривично дело, да свако ко јавно пропагира да се у Сребреници десио геноцид мора кривично да одговара и мора да иде у затвор од 20 година, ни мање ни више. Можда некоме може да се чини да је то престрога казна, али ово што покушавају да наметну тезу да се у Сребреници десио геноцид, то значи да је српски народ геноцидан, то значи да је Република Српска створена на геноциду, ево им адут да траже да се укине Република Српска, то значи да кроз историју остајемо као геноцидан народ. Ми морамо да се изборимо правним средствима, јавношћу и државом. Држава у свом сваком билатералном разговору, на сваком месту, мора да инсистира на томе да у Сребреници није било геноцида - изјавила је Вјерица Радета на редовној конференцији за штампу у седишту радикала.

Она је истакла да пропаганда да се у Сребреници десио геноцид мора да се разбија у Србији и подсетила на књигу чији је аутор Војислав Шешељ "У Сребреници није било геноцида".

- Ми српски радикали се поносимо тротомним делом нашег председника на више од 3.300 страна, где је он заиста доказао да у Сребреници није било геноцида - рекла је Радета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОЛАФ ШОЛЦ СРЕДИНОМ ЈУНА У БЕОГРАДУ: Немачки канцелар ће се састати са председником Вучићем