ПОТВРЂЕНО - АНИ БРНАБИЋ ВИДОВДАНСКА НАГРАДА: Одборници у Крушевцу данас изгласали добитнике признања

С.Бабовић

25. 06. 2021. у 12:10

АНА Брнабић, председница Владе Републике Србије, добитник је највећег признања града Крушевца - Видовданске награде.

ПОТВРЂЕНО - АНИ БРНАБИЋ ВИДОВДАНСКА НАГРАДА: Одборници у Крушевцу данас изгласали добитнике признања

Фото Танјуг

То су изгласали одборници на данашњој седници Скупштине града, на којој су усвојени и сви други предлози Комисије за кадровска и административна питања о добитницима видовданских плакета и повеља, које се традиционално поводом Дана града 28. јуна уручују због изузетних резултата у раду.

- Предложено је 46 кандидата, а Комисија је прелдожила Скупштини да се награди 21 кандидат - напомиње Јасмина Трајковић, председница Комисије за кадровска и административна питања.

- За Видовданску награду била је предложена Ана Брнабић, председница Владе републике Србије за доследно, часно и одговорно обављање државних послова и изузетан допринос привредном развоју Србије и града Крушевца.

У образложењу Комисије чији се предлог нашао пред одборницма на данашњој седници наведено је и да је Ана Брнабић као министарка државне управе и локалне самоуправе, као и касније као премијерка, иницирала и координирала реализацију бројних активности Владе, које су за резултат имале стварање повољнијег пословног амбијента и олакшале рад привреде на територији целе Републике, а тиме и привредника Крушевца.

Реформа и дигитализација јавне управе, увођење електронске управе неке су од уведених новина, које су значајно помогле укупном расту индустријске производње, привлачењу инвестиција, отварању нових радних места, а у случају Крушевца, како је предочено, незапослености која је на минимунуму и износи седам одсто.

Одборници су усвојили предлоге да Видовданска плакета припадне припадне Клубу привредника, Зорану Дробњаку директору ЈП "Путеви Србије", Центру за социјални рад Крушевац, Оливеру Олију Томићу тренеру и каратисти (постхумно) и Мићи Мићићу, дугогодишњем градоначелнику Бијељине.

Усвојен је и предлог о 15 добитника Видовданске повеље,а прочитана су и имена свих 100 добитника "Захвалнице града Крушевца", која ће се доделити специјално поводом 650 година од оснивања града Крушевца на Видовдан 28. јуна, на свечаној седници Скупштине града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)