ШЕШЕЉ РАЗОТКРИВА ПУТЕВЕ ДРОГЕ НА БАЛКАНУ: Шта се крије изе процеса Дарку Шарићу и која је улога америчке ДЕА? (ВИДЕО)

Novosti online

22. 06. 2021. у 10:24

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ тврди да Дарко Шарић није трговао дрогом у Србији.

ШЕШЕЉ РАЗОТКРИВА ПУТЕВЕ ДРОГЕ НА БАЛКАНУ: Шта се крије изе процеса Дарку Шарићу и која је улога америчке ДЕА? (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин ТВ Прва

- Ја мислим да је Шарићев процес један од најскандалознијих процеса у последњих 20 година. Зашто се суди Шарићу? Наводно због трговине дрогом и због прања новца. Где је он трговао дрогом? Ван територије Србије. Где? Нико не зна. Ниједна европска држава у коју је наводно превозио дрогу из Латинске Америке не трага за Шарићем - рекао је Шешељ на ТВ Пинк.

Војислав Шешељ истиче да је Дарко Шарић жртва Американаца и њиховог уплива у наше правосудне органе. 

- Нема доказа против Шарића! Ко је једини сведок? Неки Јокса, сведок сарадник, који је неколико пута ухваћен у гнусним лажима и неупотребљив је за суд. Шарић се гони и због прања новца, а где је тај новац испрљао, то нико не зна. Кад би се људи гонили због прљавог новца, онда би се гонили сви инвеститори који дођу са новцем из тих пореских рајева: Са Маурицијуса, са Шешељевских острва, из државе Ванату и многих других... Нико од њих није легално зарадио новац, ако је имао потребу тамо да га склања. Ако ништа, бар је утајио порез - рекао је лидер СРС.

Шешељ истиче да је против Шарића вођена кампања пре хапшења, те да се сам предао, а да му притвор траје 7 година чиме је прекршено његово право на суђење у разумном року, а издат је налог за пленидбу његове имовине. 

- Издат је налог да му се узме имовина, све су то запленили и камере су снимиле. Из свих његових кућа крали су намештај. Гледао сам још у Хагу на телевизији како су му крали намештај - каже Шешељ.

Лидер радикала каже да ако буде било потребно да се враћа та имовина, онда треба ићи код Бориса Тадића и узимати имовину из његовог стана да се то све враћа.

Шешељ тврди да америчка служба ДЕА жели да преузме монопол над трговином дрогом.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)