ВУЧИЋ ПРИПАДНИЦИМА МУП-А: Српски полицајац мора да има достојан живот, радите најтежи посао

Танјуг

20. 06. 2021. у 11:54

ПРИПАДНИЦИ МУП-а штите и чувају државу, од чега не постоји ништа теже, јер је увек најлакше за све кривити управо државу, и хвала вам што обављате најтежи посао, поручио је данас председник Александар Вучић свим припадницима полиције.

ВУЧИЋ ПРИПАДНИЦИМА МУП-А: Српски полицајац мора да има достојан живот, радите најтежи посао

Фото А. Станковић

Вучић је истакао да је веома важно да имамо снажну полицију, фантастичне ватрогасце, људе који помажу приликом било које природне непогоде…, јер када грађани не знају коме да се обрате - обрате се полицији, да им помогне да реше проблеме.

 - Ви сте ти који чувате и штитите државу, а не постоји ништа теже од тога, јер не постоји ништа популарније него за све кривити ту исту државу. И зато вам велико хвала што обављате најтежо посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, разбојницима, онима који нашој деци дају другу и убијају нашу будућнсот - поручио је председник Србије.

Полиција је ту, каже, да чува ред, мир и поредак, да буде гарант свакоме да може да буде сигуран да ће му деца слободно ићи у школу, отићи у град и да ће се сигурно вратити својим кућама.

 - Од вас зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас 1.337 нових припаднника, да будете још жешћи и снажнији у тој броби. Ничија партијска књижица или положај на било ком месту у држави, влади не сме да вас спречи да обављате закон - рекао је Вучић.

А, закон је једноставан - сви који га крше, баве се криминалом, корупцијомм морају да одговарају.

 - Тако ћемо имати пуно поверење, грађани ће знати да добијају најбољи могући рад сваког од нас, и у томе је ваша улога непроцењива - рекао је Вучић.

Предсеник се захвалио припадницима полиције на храбрости, а њиховим породицама што су у стању да разумеју потребе посла.

 - Не могу да замислим колико су пута ваши супружници, родитељи патили и питали где сте, како и на којем задатку, колико је опасан. Када је полицајца рањен не осврћемо се, постало је нормално и уобичејно, а само ви и ваше породице знају колико је тешко. Онолико мало колико могу и као председник Србије увек ћу бити ту са вама и вашим породицама да кажем хвала на свему што чините за нашу земљу, нашу Србију - рекао је он.

Вучић је изразио уверење да ће полицајци уложити још више труда, енергије, имати још више снаге да се обрачунају са криминалом, корупцијом и са свим другим што угрожава земљу, да ће показати шта значи хаброст и обученост.

 - Што се станова тиче то је нас посао и ми ћемо то урадиту. И ове и идуће годиен имаћете повећање плата. Српски полицајац мора да има достојан живот, нормалну плату да може да обавља свој посао - поручио је он.

Вучић је замолио полицајце да са пуном посвецћеношћу, огромним трудом, еланом раде свој посао.

 - Захвалан сам свим полицајцима, активним и пензионисаним који су, када је било најтеже, бранили земљу када је била нападнута споља на нашој територији КиМ. Хвала свима који су увек били уз свој народ. Ја се поносим вама, за разлику од оних који су се од вас склањали и вас склањали - рекао је он.

Грађанима Србије је поручио да је полиција ту да штити њихова права, да полиција мора једнако да штити права Србина и Бошњака у Пазару, Мађара и Србина у Суботицу, Румуна и Србина у Вршцу, Бугарин и Србина у Димитровграду, припадника било које нације и мањинске групе. Ваша обавеза је да будете људи на сваком месту. Људи и поштовање закона су основна правила која имате“, нагласио је он.

Захвалио се полицајцима што стоје по јаком сунцу данас и помажу да се искаже највеће поштовање 1.377 њихових колега који су положили заклетву.

 - Држава ће се постарати да живите боље, са мање проблема него што су живели старији, а ви преданим радом да се одужите држави. Имамо само једну државу, резервну немамо - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (16)