ШЕШЕЉ ПРЕД СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Лидер радикала се узда у помоћ ове две силе (ВИДЕО)

Novosti online

08. 06. 2021. у 20:00

ПРЕДСЕДНИК СРС Војислав Шешељ најавио је оштру офанзиву против Србије након пресуде Хашког трибунала генералу Ратку Младићу.

ШЕШЕЉ ПРЕД СЕДНИЦУ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ: Лидер радикала се узда у помоћ ове две силе (ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Коча Сулејмановић

- Покушаће да ударе на Србију. Оптужују нас за геноцид који се није догодио. Користиће и ову пресуду. Уздам се у помоћ Русије и Кине вечерас на седници Савета безбедности УН - каже Шешељ.

Он наводи да се уздао у судију Ниамбе, али да је очекивао овакву пресуду Ратку Младићу.

- Један судија је чак и убијен, али онда су довели новог из неке муслиманске земље. Судија Ниамбе се успортивила и изнела своје мишљење. Једва чекам да прочитам то. Она је врло аргументовано образложила да нема геноцида у Сребреници и чак хтела да ослободи генерала Толимира. Она је и данас изузела своје мишљење од пресуде - каже Шешељ.

Шешељ каже да је Хаг суд за Србе и да се то се види према броју оптужених Срба и по томе да су само Срби осуђивани.

- Могућност учинковите одбрана код Младића није постојала. Само смо Милошевић и ја имали ту могућност, али он није имао времена да изучи англосаксонско право, већ да побеђује лажи сведока. Ја сам имао времена да научим англо-сасксонско право и победио на процедури. 

Хрвати платили да ослободе њихове генерале

Шешељ је поделио своја сазнања да су Хрвати плаћали Трибуналу да се њихови генерали не осуде.

- 30 милиона је плаћено за Тихомира Блашкића, чак је и Ватикан то финансирао - истакао је Шешељ.

Фото: Танјуг/АП

Тадића чека казна

Војислав Шешељ је изјавио да ће бивши председник Србије Борис Тадић бити кажњен због изручења Хагу Ратка Младића, Радована Караџића, Горана Хаџића и осталих које је тадашња власт ухапсила и испоручила.

- Љага је скинута са Србије тек када је Тадић одлетео са власти. Њега ће стићи казна за то што је исручио наше људе у Хаг. Ја верујем у Бога. У универзалну правду. Бог је правда. Њега мора нешто стићи за то што је урадио - рекао је Шешељ.

Фото: Новости архива

Вучић на седници Савета безбедности УН

Шешељ каже да очекује да се председник Вучић добро припремио за наступ на седници СБ УН.

- Има довољно доказа да каже да је тај суд био пристрасан, да су пресуде само за Србе. Очекујем помоћ Кине и Русије, а можда и још неке земље - каже Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)