АМЕРИКАНЦИ ПРИШТИНУ "ЧАСТИЛИ" ОКЛОПЊАЦИМА! Нови скандалозан потез САД, који је опет прекршена Резолуција 1244

С. С. Р.

07. 06. 2021. у 09:00

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе настављају наоружавање тзв. Косовских безбедносних снага па су у недељу званично, у касарни у Урошевцу, представљена оклопна возила типа М117 тзв. "гардијан".

АМЕРИКАНЦИ ПРИШТИНУ ЧАСТИЛИ ОКЛОПЊАЦИМА! Нови скандалозан потез САД, који је опет прекршена Резолуција 1244

Архива

Министар одбране лажне државе Арменд Мехај обишао је америчка војна возила отпорна на мине, која су стигла још током априла. Тада је на твитер-профилу Амбасаде САД у јужној српској покрајини објављено да је америчка војска обезбедила обуку возача и упознавање на оклопном сигурносном возилу.

Наоружавање тзв. косовске војске долази у тренутку када су све чешћи напади на српске светиње на Косову и Метохији, као и спекулације о томе да ће бити мање војника Кфора.

И раније се доста говорило о наоружавању тзв. Косова, а јасно је да се, уз прећутну сагласност Запада, мимо Резолуције Савета безбедности Уједињених нација 1244, стварају све веће оружане снаге. Зажмурило се и на одлуку парламента да формира тзв. војску Косова.

Спекулисало се да су Албанци платили Немачкој око 170 милиона евра за куповину оружја, опреме и обуку припадника КБС, као и да желе да добију аутоматске пушке Г-36 ("хеклер и кох") и тенкове "леопард 2", што је Приштина касније демантовала. У својим касарнама поседују у "отокар кобру" - оклопно возило којег је развила турска фирма "Отокар" и увела у оперативну употребу 1997. године.

Приштина већ годинама преговара о набавци ракетних система, хеликоптера, иако снаге на Косову и Метохији смеју да буду наоружане лаким оружјем. У саставу сме да буде само 2.500 активних војника и 800 резервног састава, а тренутно их има више од 5.000.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)