ВУЧИЋ: 8. јуна нас очекују два важна догађаја! Процените да ли су случајно заказана за исти дан

Novosti online

04. 06. 2021. у 13:13

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да су за 8. јун заказана два догађаја читање коначне пресуде генералу Ратку Младићу и седница Уједињених нација.

ВУЧИЋ: 8. јуна нас очекују два важна догађаја! Процените да ли су случајно заказана за исти дан

Фото: Принтскрин

- У данима који предстоје, имаћемо 8. јуна коначну пресуду генералу Младићу. Дакле, читање изрицања пресуде. Е сад како је то подешено, сами закључите да ли је случајно или не. У 15 сати иде изрицање пресуде генералу Младићу, а након тога у 21х иде седница Уједињених нација по питању резидуалног механизма . Дакле Хашког трибунала, на којој се очекује критика руководства Србије због непоштовања механизма посебно по питању доношења одлука Јојоћ и Радета. Не морам да говорим колико ће то бити тешка ситуација за целокупан Српски народ и Србију.

Председник је рекао да њему као председнику Србије, а који је изразио жељу да се обрати и да учествује на седници Савета безбедности за сада то није омогућено јер ће укључење бити путем видео линка.

- Уколико ми не буде омогућено, мораћемо да нађемо начин како да одем у Њујорк и присуствујем јер имам право да присуствујем уживо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)