ОСТВАРУЈЕ СЕ ВЕЛИКИ ПЛАН ИЛОНА МАСКА: Послао у орбиту још 60 сателита, ево шта то значи за нашу планету (ВИДЕО)

Новости онлајн

08. 10. 2020. у 19:01

ВЕЛИКИ план Илона Маска да обезбеди брзи бежични интернет у удаљеним деловима Земље помоћу својих сателита ускоро би могао да се оствари.

ОСТВАРУЈЕ СЕ ВЕЛИКИ ПЛАН ИЛОНА МАСКА: Послао у орбиту још 60 сателита, ево шта то значи за нашу планету (ВИДЕО)

Фото: Танјуг/АП

Свемирска компанија "Спејс екс" лансирала је ове седмице у орбиту серију од 60 Старлинк сателита, чиме је њихов укупан број премашио 700. Маск, као извршни директор компаније, тврди како је то довољно за покретање бета верзије његовог брзог интернета.

- Једном када ови сателити досегну циљни положај, моћи ћемо да покренемо бета верзију интернета на северу Америке и надамо се на југу Канде - написао је Маск на Твитеру додавши да би његов брзи бежични интернет након тога мога стићи и у друге земље, у складу с потребним регулаторним одобрењима.

Маск није прецизирао када ће сателити досећи циљни положај, док астрофизичар Џонатан Мекдауел из хардвардског Центра за астрофизику тврди да се то неће десити пре фебруара 2021. године.

Маск је у априлу рекао да ће бета верзију интернета покренути на јесен ове године, али ће се то највероватније десити током идућих неколико месеци.

Подсетимо, крајњи Масков циљ је да омогући свим људима на Земљи да имају приступ брзом бежичном интернету, па чак и најудаљенијим и најсиромашнијим деловима земље. То је од великог значаја за оне земље које још нису саградиле потребну инфраструктуру како би становницима омогућиле приступ мрежи.

хттпс://yоуту.бе/W0МГгQЗИYНк

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)