БРУКА У ЉУБИЧЕВУ: Како се догодило да је легат кнеза Милоша издат под закуп

Јелена Матијевић

15. 05. 2021. у 12:09

Да ли је могуће да ни у комисијама, ни у Министарству, ни у Скупштини Пожаревца, није било "једне главе" да зна и да изговори да је земљиште део Легата?!

БРУКА У ЉУБИЧЕВУ: Како се догодило да је легат кнеза Милоша издат под закуп

Новости

ГДЕ год да је, легат знамените личности увек је понос места у ком је. О некима, истина, знамо мање, о некима више, али је мало вероватно да има оних који нису чули за "Легат кнеза Милоша - Ергелу Љубичево". Будући да је дужност надлежних да се о њима посебно старају и брину о сваком њиховом кутку, вест да је у марту једна приватна фирма на 15 година закупила више од седам хектара на пет парцела Ергеле "Љубичево" и то као обрадиво земљиште, зазвучала је готово невероватно. Али, није!

Грешка је, како тврди градоначелник Пожаревца, уочена 12. априла, па су Градско правобранилаштво и ЈП "Љубичево", које се стара о Легату, поднели жалбу Министарству пољопривреде. Расплет се очекује, али горак укус и сумња да је, заправо, реч о грешци остају. Јер, пре него што је ово земљиште доспело на јавно надметање, "прошло" је две градске комисије: једну која израђује програм лицитације и другу која га реализује. Претходно је и Министарство пољопривреде, 3. јула 2020, дало сагласност на програм лицитације, а у септембру га усвојила Скупштина Града Пожаревца. Да ли је могуће да ни у комисијама, ни у Министарству, ни у Скупштини Пожаревца, није било "једне главе" да зна и да изговори да је земљиште део Легата?!

Да ли је знао лицитант, а како сазнајемо био је само један, остаје да нагађамо. Врло је вероватно да је пре него што се одлучио да закупи земљиште, обишао парцеле. Ако није сам уочио, требало је неко од надлежних да му покаже да су поред тих парцела управна зграда, штале са коњима, централни падок за шетњу грла, туристи... Да ли ће одговорни бити откривени или ће још једном све бити подведено под "пропуст градских комисија", показаће време. Питање је само да ли је због ове бруке иког срамота?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)