И ГЛОБУС ЗАХВАТИЛО ЛУДИЛО: Данас глумци, у духу терора пост-левице, одређују чак и то ко мора да седи у жирију?!

Весна Пантелић

13. 05. 2021. у 12:09

Хоћемо ли постати кулисе за биоскоп апсурда у којем ће глумци "по кључу" бирати и публику и цепача карата на вратима

И ГЛОБУС ЗАХВАТИЛО ЛУДИЛО: Данас глумци, у духу терора пост-левице, одређују чак и то ко мора да седи у жирију?!

Новости

ВРАЋАЊЕ три Златна глобуса које је Том Круз заслужено освојио и бојкот Скарлет Јохансон, која се унапред одрекла будућих награда због недостатка различитости, расизма, сексуалног узнемиравања, непрофесионализам и јавни скандали Холивудског удружења страних новинара (ХФПА), тотално су деформисали принцип друштвеног покрета Black Lives Matter, који се противи расизму и насиљу (посебно полицијском), над црнцима.

Од доделе Златних глобуса 2017, када је Мерил Стрип примајући признање за животно дело жестоко критиковала председника САД Доналда Трампа, преко доделе Оскара у фебруару исте године, која се малтене претворила у предизборну конвенцију Џозефа Бајдена, дошли смо сада и до тога да данас глумци, у духу терора пост-левице, одређују чак и то ко мора да седи у жирију?!

С друге стране, тачно је да су контроверзе одувек пратиле ХФПА, групу новинара и фотографа, основану 1934, која броји 87 чланова из 55 земаља, и да заиста међу њима нема ниједног црнца. Тачно је и да је недавно бивши председник Филип Берк (88) избачен из ове асоцијације коју је водио осам година, јер је са члановима делио текст у коме је покрет Black Lives Matter описан као "расистичка група мржње".

Али, следећи епоху која је изнедрила лажне либерале на свим меридијанима, на сцену су одлучно ступили и носиоци крупног капитала попут компанија "Амазон", "Нетфликс", "Ворнер брос", телевизије Ен-Би-Си који од ХФПА захтевају суштинске, а не козметичке промене.

Тако се дешавања на овом нашем правом глобусу неминовно пресликавају и на онај златни, чија оса такође постаје неподношљива политичка коректност. Тако ћемо вероватно постати кулисе за биоскоп апсурда у којем ће глумци "по кључу" бирати и публику и цепача карата на вратима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

eric

17.05.2021. 13:16

Koga interesuje šta misle glumci kao javne ličnosti? Koliko su to osobe koje stvarno imaju šta da nam kažu? Možda su to obični gradjani i nemaju stav po svakom pitanju. Mediji od njih prave supermene. Da li je u Srbiji politički korektno reći za nekoga da je "crnac", ako u okruženju postoje i "belci"?Mislim da jeste